ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

2021.03.04

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „A paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítési engedély kérelmének elbírálása” tárgyú, OAH-2020-04607/2020 ügyszámú hatósági eljárásban. A véleményezési, kérdezési peridódus 2021. március 4-től 2021. március 18-án éjfélig tart. (A jogszabályok jelenleg csak elektronikus formában teszik lehetővé közmeghallgatás megtartását.)

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés javítása a Paksi Atomerőmű 2. blokkján

2021.03.03

2021. március 3-án 0:00 órától a Paksi Atomerőmű 2. blokkját 50%-kal leterhelték generátor olajrendszeri meghibásodás javításának idejére. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A művelet a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik.

Tovább olvasom »

Fotó: Szőke Péter - BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Fotó: Szőke Péter - BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Belügyminiszteri elismerés az OAH munkatársának

2021.03.02

A Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter az Országos Atomenergia Hivatal munkatársát, Siklósi András Gábor nukleáris biztonsági felügyelőt innovatív javaslataiért, valamint hatékony és eredményes munkájáért a katasztrófakockázatok értékelése terén a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérem elismerésben részesítette.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2021.03.02

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Paks II. Atomerőmű Zrt. kérelmére indult, a P2-HA0029 számú, az Erőmű Beruházási Központ módosított építési engedélye időbeli hatályának meghosszabbítására vonatkozó engedélyezési eljárásában. Az eljárás a 208/2015. (VII. 23.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Új munkatársat keres az OAH felügyelő álláshelyre

2021.02.18

Az új munkatársak feladata lesz az atomenergia védett és biztonságos felhasználásának műszaki felügyelete, valamint a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenységek ellátása.

Tovább olvasom »

KKÁT KKÁT

INES 1-es esemény a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában

2021.02.17

Az RHK Kft. paksi telephelyén, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában 2021.02.12-én az egyik tárolócsőcsoportnál a lecsökkent védőgáznyomás helyreállítása során az üzemeltető személyzet eltért az Üzemeltetési Feltételek és Korlátok előírásai szerinti műveleti sortól. Az esemény sem a környezetre, sem a személyzetre nem gyakorolt semmilyen hatást. A történteket az RHK Kft. INES 1-es kategóriába sorolta, és az OAH-nak bejelentette. A hatóság elfogadta az előzetes minősítést és felügyeli az esemény kivizsgálását.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Villamos berendezés karbantartása a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.02.15

2021. február 16-án hajnalban megkezdődik a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezés szénkefecseréje. Az 1. blokkon 02. 10-től 02. 12-ig az 1-es turbinához tartozó berendezés javítását végezték, a most aktuális karbantartás a 2-es turbina részegységét érinti. A karbantartás ideje alatt a blokk 50 %-os teljesítménnyel üzemel. A blokk biztonsága nincsen veszélyeztetve, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nincs. A karbantartás a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve zajlik. Az érintett blokkot a vonatkozó ütemterv szerint előreláthatólag az esti órákban állítják vissza névleges teljesítményre.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Tervezett karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2021.02.09

2020. február 10-én 0 órától a Paksi Atomerőmű 1. blokkján tervezett karbantartást végeznek, amely a termelőegység 50 %-os leterhelése mellett végezhető el. A blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs. A blokk a tervek szerint február 12-én a délutáni órákra éri el ismét a névleges teljesítményt.

Tovább olvasom »

Forrás: OECD NEA Forrás: OECD NEA

OECD NEA-felmérés a nukleáris hatóságok iránti bizalomról

2021.02.09

Az OECD Nukleáris Energia Ügynöksége (NEA) február 8-án tette közzé azt a felmérést, amelynek célja, hogy véleményeket és visszajelzéseket gyűjtsön arról, hogyan lehet bizalmat építeni és fenntartani a nukleáris hatóságok és a velük kapcsolatban álló érdekelt felek között. A felmérés eredménye kulcsfontosságú a jövőbeni tevékenységek szempontjából. Az ügynökség március 15-ig várja az érdekelt felek válaszait. A vélemények minél szélesebb körű megismerése érdekében a NEA kérte a tagországok nukleáris hatóságait, hogy tegyék közzé a felmérésről szóló tájékoztatást, amelynek az Országos Atomenergia Hivatal ezúton tesz eleget.

Tovább olvasom »

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése

Elektronikus közmeghallgatás feljegyzése az RHK Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2021.02.08

Az Országos Atomenergia Hivatal elektronikus közmeghallgatást tartott a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. „Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2020-04994/2020 ügyszámú hatósági eljárásban. Az elektronikus közmeghallgatás során 2021. január 20. és 2021. január 26. között e-mailben küldhettek az érdeklődők kérdéseket, észrevételeket és véleményeket az ügyhöz kapcsolódóan.

Tovább olvasom »

WENRA SRL WENRA SRL

Új WENRA Biztonsági Referenciaszintek a meglévő kutatóreaktorokra

2021.02.02

A Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA) Plenáris ülése jóváhagyta, majd a szervezet honlapján megjelentette a meglévő kutatóreaktorokra vonatkozó új Biztonsági Referenciaszinteket.

Tovább olvasom »

Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Sikeres volt az OAH elektronikus sajtótájékoztatója

2021.01.21

2021. január 19-én tartotta az Országos Atomenergia Hivatal a szokásos évindító sajtótájékoztatóját, azonban a járványhelyzet miatt elektronikusan került rá sor. A hivatal rövid időn belül válaszolt minden megkeresésre, az összes interjúkérésnek eleget tett. Az egyik legfontosabb kérdéskör az új atomerőművi blokkok létesítési engedélyezési eljárásának aktuális helyzete volt.

Tovább olvasom »