ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény közzététele eljárás megindításáról az RHK Kft. KKÁT üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme tárgyában

2019.12.04

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. kérelmet nyújtott be az Országos Atomenergia Hivatalhoz a Paksi Atomerőmű kiégett üzemanyagának átmeneti tárolását végző Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránt, melynek elbírálására az OAH közigazgatási hatósági eljárást indított. A hatályos jogszabályok szerint az eljárás megindításáról hirdetmény útján értesíteni kell az ügyfeleket. A hirdetmény elérhető Paks város Polgármesteri Hivatala (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.), valamint az OAH (1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.) hirdetőtábláin, az OAH honlapján (www.haea.gov.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Rendkívüli infromatikai karbantartás

2019.12.03

Tisztelt Látogatók! A mai napon (2019. december 3-án) 17-19 óra között az OAH informatikai rendszerein rendkívüli karbantartást tartunk. A karbantartás idején az ATDR (elektronikus ügyintézési portál), az e-napló (elektronikus építési napló) rendszerek nem lesznek elérhetők, továbbá a honlapon a létesítmények adatai nem fognak frissülni. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.12.03

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a mai napon tartja meg az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

Rafael Mariano Grossi a NAÜ új főigazgatója

2019.12.03

2019. december 2-án a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlésének rendkívüli ülésén a tagállamok támogatták a Kormányzótanács új főigazgatóra vonatkozó személyi javaslatát, így december 3-tól négy éven keresztül Rafael Mariano Grossi vezeti a nemzetközi szervezetet.

Tovább olvasom »

BESZ gyakorlat BESZ gyakorlat

Az OAH BESZ is részt vett a Paksi Atomerőmű nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatán

2019.11.29

2019. november 27-én a Paksi Atomerőmű nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tartott, amelynek során egy, az atomerőműben bekövetkező baleseti helyzetet szimuláltak. Ehhez kapcsolódva az OAH Baleset-elhárítási Szervezete (BESZ) is gyakorlatot tartott. Az OAH BESZ tagjai a nukleárisbaleset-elhárítási intézkedési tervben és a szabályzó dokumentumokban meghatározott, a lakosság védelmében szükséges intézkedésekre vonatkozó döntés-előkészítési feladatokat láttak el.

Tovább olvasom »

Forrás: IAEA Forrás: IAEA

NAÜ Kormányzótanácsi ülés Bécsben

2019.11.27

2019. november 18-22-ig került sor a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Kormányzótanácsának idei utolsó rendes ülésére, amelyen Magyarország már mint kormányzótanácsi tag vett részt. Az ülés legfontosabb témái között szerepelt a NAÜ műszaki együttműködési programjának 2020-2021-es projektciklusa, valamint az előző ciklusról szóló beszámoló, továbbá Cornel Feruta ügyvivő főigazgató részletes tájékoztatást adott a NAÜ iráni ellenőrzéseiről.

Tovább olvasom »

ESARDA csoportkép ESARDA csoportkép

ESARDA munkacsoport találkozó Budapesten

2019.11.27

2019. november 19-20-án, Budapesten az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az Európai Biztosítéki Kutatási és Fejlesztési Szövetség (ESARDA) biztosítékok telepítésével foglalkozó munkacsoport második ülésének.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2019.11.27

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2019. december 2-i héten fogja megtartani az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden

Több mint háromszázan vettek részt a szegedi „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvényen

2019.11.25

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT stúdió Egyesülettel együttműködve, a Szegedi Tudományegyetem támogatásával 2019. november 21-én, Szegeden tartotta az „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvényét, amelyen több mint háromszáz diák vett részt.

Tovább olvasom »

ECUREX ECUREX

Sikeresen lezajlott az ECUREX-2019 nukleáris veszélyhelyzetkezelési gyakorlat

2019.11.22

2019. november 21-én az ECURIE-rendszerhez csatlakozó országok részvételével került sor az Európai Bizottság szervezésében az éves ECUREX-gyakorlatra, melyen az Országos Atomenergia Hivatal Balesetelhárítási Szervezete is rész vett.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2019.11.22

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, radioaktív anyag alkalmazásának átalakítási engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.>

Tovább olvasom »

HERCA kampány HERCA kampány

Orvosi tájékoztatókampányt indít a HERCA

2019.11.22

Az európai sugárvédelmi hatóságok vezetőit tömörítő szervezet új kiadványt tett közzé, amelynek célja az orvosok támogatása annak érdekében, hogy csökkenjen az indokolatlan képalkotó eljárások száma (ezzel együtt csökkenjen a lakossági sugárterhelés). Elkészült az angol nyelvű kiadvány magyar változata, amely mostantól elérhető az Országos Atomenergia Hivatal honlapján is.

Tovább olvasom »