ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Karbantartási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2017.10.13

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2017. október 13-án 00:00 órától tervezetten, 50%-al leterhelték. Jelenleg a blokk 256 MW-ot termel. A teljesítménycsökkentés azért szükséges, mert az 1. blokki 2. számú turbinagépcsoporthoz tartozó gerjesztőgépnél javítást hajtanak végre. A blokk a tervek alapján október 14-én hajnalban lesz ismét 100%-os teljesítményen.

Tovább olvasom »

Nincs egészségügyi kockázata a légkörben mért ruténiumnak

2017.10.09

Az elmúlt hét második felében Európa több országában, így hazánkban is észlelték a ruténium mesterséges eredetű 106Ru izotópját a légkörben, az azonban olyan csekély mennyiségben van jelen, amely nem jelent egészségügyi kockázatot a lakosság számára.

Tovább olvasom »

Pénzügyi- számviteli ügyintézőt keres az OAH

2017.10.09

Az új munkatárs feladata lesz többek között a beérkezett számlák rögzítése, átutalások elkészítése, a Magyar Államkincstárral való kapcsolattartás, valamint a főkönyvi könyvelés. Jelentkezési határidő 2017. november 6. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Moldáv tudományos látogatók az Országos Atomenergia Hivatalban

2017.10.06

2017. október 2-3-án a moldáv nukleáris hatóság három munkatársa látogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség műszaki együttműködési programja keretében.

Tovább olvasom »

Orosz képviselők látogatása az OAH-ban

2017.10.06

2017. október 5-én orosz képviselőkből (Állami Duma, Oroszországi Föderáció) álló delegációt fogadott Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója. A képviselők előadást halhattak az OAH tevékenységéről, a hazai nukleáris létesítményekről és radioaktívhulladék-tárolókról, valamint az atomenergia alkalmazásának legfontosabb szabályairól.

Tovább olvasom »

A KKÁT III. ütem 2. Fázisa üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban tartott közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.09.29

Az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) III. ütem 2. fázisának üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban közmeghallgatást tartott 2017. szeptember 14-én Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. A közmeghallgatás jegyzőkönyve elérhető Paks Város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Az OAH megújította az atomenergia hazai alkalmazásáról szóló ismertetőfüzetét

2017.09.28

Az Országos Atomenergia Hivatal 2013-ban tette közzé az atomenergia magyarországi alkalmazásáról szóló, lakosság számára készített ismertetőfüzetét, amelyet – tekintettel az atomtörvény módosításaira és a hivatal feladatainak bővülésére – 2017-ben felülvizsgáltunk és aktualizáltunk.

Tovább olvasom »

Intenzív kétoldalú tárgyalások Bécsben

2017.09.26

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 61. közgyűlése lehetőséget biztosított az Országos Atomenergia Hivatal számára, hogy több mint tíz ország nukleáris hatóságával folytasson felső vezetői, illetve szakértői szintű kétoldalú megbeszéléseket.

Tovább olvasom »

Együttműködési megállapodás a lengyel és a marokkói nukleáris hatósággal

2017.09.26

A marokkói hatóság főigazgatójával, Khammar Mrabittal szeptember 18-án, a lengyel atomenergia felügyeleti szerv elnökével, Andrzej Przybycinnel szeptember 19-én Bécsben írta alá a szakmai együttműködési megállapodást Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Tovább olvasom »

Megállapodás a Nemzeti Keretprogramról

2017.09.26

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Műszaki Együttműködési Igazgatósága és az Országos Atomenergia Hivatal által közösen összeállított keretdokumentum Magyarország prioritásait tartalmazza a 2017-2022-es időszakra vonatkozóan a NAÜ Műszaki Együttműködése keretében. A harmadik Nemzeti Keretprogramot (CPF – Country Programme Framework) Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója, valamint Dazhu Yang, a NAÜ főigazgatóhelyettese 2017. szeptember 20–án írta alá Bécsben, a NAÜ 61. közgyűlésének margóján.

Tovább olvasom »

Frissült a „Szakmagyakorlással kapcsolatos nyomtatványok” menüpont

2017.09.25

A 184/2016 (VII.13.) Korm. rendelet előírásai szerint az atomenergiáról szóló törvény hatálya alá tartozó építményekkel kapcsolatos műszaki szakértői, tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység szerinti szakmagyakorlásra alkalmasság megállapítására és a nyilvántartásba vételre irányuló eljárást az Országos Atomenergia Hivatal folytatja le az Atomtörvény szerinti engedélyesek kérelmére. Tekintettel arra, hogy az első regisztrált szakmagyakorlók jogosultsága a közeljövőben lejár, az OAH leírást készített a hosszabbítás módjáról, valamint elérhető a kapcsolódó formanyomtatvány is.

Tovább olvasom »

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 1. blokkjának 2017. évi karbantartása

2017.09.21

A Paksi Atomerőműben befejezték az 1. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot.

Tovább olvasom »