ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Gyimesi Zoltán-díjat kapott Takáts Ferenc, a TS ENERCON Kft. Ügyvezető igazgatója

2019.03.19
Gyimesi Zoltán-díj Gyimesi Zoltán-díj

A Gyimesi Zoltán-díjat 2005-ben alapították az atomenergia alkalmazásának biztonsága, a nukleáris biztonság fejlesztése érdekében kifejtett eredményes és kiemelkedő munka elismerésére.


A szakmai díj adományozását az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója és az OAH Tudományos Tanácsának elnöke közösen kezdeményezheti, és a Tanács egyhangú támogatása után az OAH főigazgatója terjesztheti fel az OAH-t felügyelő innovációért és technológiáért felelős miniszter számára.

Takáts Ferenc alapképzettségét a Moszkvai Energetikai Egyetemen szerezte, amelynek birtokában több évtizedes gyakorlatra tett szert az atomerőművi rendszerek, a radioaktív hulladékok átmeneti tárolásának, a kiégett fűtőelemek átmeneti tárolásának, a Paksi Atomerőmű 2. blokk 1. sz. aknájának helyreállítása során a sérült fűtőelemek eltávolításának tervezésében és engedélyeztetésében.

Irányította a magyarországi nagy aktivitású és hosszú élettartamú radioaktív hulladékok, valamint kiégettüzemanyag-kazetták geológiai tárolóban való elhelyezésére irányuló kutatások értékelési programját. Több éven át támogatta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget különböző tanácsadó testületek, műszaki tanácsok, csoportok elnökeként és tagjaként. Tudását és tapasztalatát egyebek mellett igazolja, hogy számos hazai és külföldi cég tartott igényt közreműködésére különböző projektekben.

Facebook megosztás