ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

Jegyzőkönyv az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódó közmeghallgatásról

2014.07.04

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. május 5-én 13 órakor az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezéséhez kapcsolódóan közmeghallgatást tartott. Az erről készült jegyzőkönyv elérhető az OAH honlapján, Paks Város Polgármesteri Hivatalában (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.), valamint az OAH székházában (1036 Budapest, Fényes Adolf u.4).

Tovább olvasom »

Együttműködési megállapodás a BM OKF és az OAH között

2014.06.27

A nukleáris veszélyhelyzetekre való felkészülés és a nukleáris veszélyhelyzetek kezelése terén végzett tevékenységének összehangoltabb és eredményesebb ellátása érdekében 2014. június 27-én együttműködési megállapodást írt alá a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, valamint az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Nemzetközi tanfolyam az OAH-nál: szabotázs elleni védelem a középpontban

2014.06.27

Az Országos Atomenergia Hivatal és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szervezésében 2014. június 23-27. között került sor arra a nemzetközi tanfolyamra, amelynek témája a nukleáris védettség területén belül a szabotázs elleni védelem, illetve a szabotázs megelőzése volt.

Tovább olvasom »

A szlovák nukleáris hatóság szakértőinek látogatása az OAH-nál

2014.06.24

A nemzetközi hatósági szakmai kapcsolatok ápolása jegyében konzultációval egybekötött szakmai látogatásra érkeztek a szlovák nukleáris hatóság (UJD) munkatársai az OAH-ba, hogy tanulmányozzák a balesetek biztonsági elemzési módszereit, valamint a hatósági felülvizsgálat magyarországi gyakorlatát.

Tovább olvasom »

Az OAH műszaki-tudományos háttérintézményeinek szemináriuma

2014.06.17

Az Országos Atomenergia Hivatal 2014. június 11-12-én nyolcadik alkalommal rendezte meg – immár hagyományosnak mondható – szemináriumát a munkáját támogató szakmai-tudományos háttérintézmények számára. A részt vevő szervezetek képviselői, előadói a kutatás-fejlesztési projektek 2013. évi főbb eredményeit mutatták be. Összesen 25 előadásra került sor a szeminárium két napja alatt négy-négy szekcióban.

Tovább olvasom »

52 éves korában elhunyt Karol Janko, a szlovák nukleáris szabályozó hatóság elnökhelyettese

2014.06.16

Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója a szlovák hatóság elnökének küldött levelében fejezte ki részvétét.

Tovább olvasom »

Hatósági függetlenség erősítéséről, célzott felülvizsgálatok bevezetéséről készít elő javaslatot az Európai Unió Tanácsa

2014.06.13

Az Európai Bizottság a fukusimai tapasztalatok alapján úgy döntött, hogy kezdeményezi a 2009-ben elfogadott Nukleáris biztonsági irányelv (amely a nukleáris létesítmények nukleáris biztonsági közösségi keretrendszerének létrehozásáról szól) módosítását, új célokat és követelményeket meghatározva. Az Európai Unió Tanácsának nukleáris kérdésekkel foglalkozó munkacsoportja közel egy éve dolgozik a módosító javaslatokon, amelyet 2014. június 11-én a nagykövetek tanácsa (COREPER) elfogadott, ezt követően az Európai Unió Tanácsa dönt az irányelv módosításáról. Az első célzott felülvizsgálat legkorábban 2017-ben kezdődhet. Az eredeti, 2009/71/Euratom irányelv alapján ez év július 22-ig annak végrehajtásáról jelentést készít az OAH az Európai Bizottságnak.

Tovább olvasom »

Hirdetmény közigazgatási eljárás megindításáról

2014.06.12

Hidertmény a KKÁT 21-33 kamrák létesítési engedélyéről

Tovább olvasom »

Elhunyt dr. Bujdosó Ernő, az OAH nyugalmazott főosztályvezetője

2014.05.30

Emlékét őrizve, munkásságát elismerve az Országos Atomenergia Hivatal saját halottjának tekinti a 2014. május 29-én, 82 éves korában eltávozott kollégát.

Tovább olvasom »

Két munkacsoport magyar elnöklettel ülésezett az ESARDA 36. éves Közgyűlésén

2014.05.30

Az európai szervezetek által alapított szövetség többek között a nukleáris biztosítéki tevékenység – beleértve a nukleáris anyagok kezelését és nyilvántartását – minőségének, hatékonyságának és költséghatékonyságának javításán dolgozik. Emellett tevékenységük meghatározó területe a kutatás és fejlesztés, például a nukleáris fegyverkezés megakadályozása érdekében. A május 12-15. között Luxemburgban 150 fő részvételével tartott rendezvényen két munkacsoportot vezettek magyar szakemberek, amely a hazai szaktudás nemzetközi elismertségét jelenti.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek konferencia Szegeden Atomenergiáról - mindenkinek konferencia Szegeden

Kiemelkedően sikeres volt a Szegeden megrendezett „Atomenergiáról – mindenkinek” konferencia

2014.05.26

Az Országos Atomenergia Hivatal a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint a TIT Stúdió Egyesülettel együttműködve 2014. május 20-án, Szegeden tartotta az „Atomenergiáról – mindenkinek” konferenciasorozat XIV. rendezvényét, amelyen a térség nyolc városának tizenöt gimnáziumából mintegy kétszázötvenen vettek részt. Az eseményről helyi rádió, televízió és internetes magazin is tudósított.

Tovább olvasom »

OAH csapat, III. Közig Foci Kupa és Családi Nap OAH csapat, III. Közig Foci Kupa és Családi Nap

Eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az OAH csapata a III. Közig Foci Kupán

2014.05.19

2014. május 17-én a Fáy utcai Vasas Sportközpontban rendezték meg a III. Közig Foci Kupa és Családi Napot, ahol az Országos Atomenergia Hivatal csapata a nyolcaddöntőig jutott, olyan szervezetek csapatait legyőzve, mint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, az Állami Számvevőszék és a Gazdasági Versenyhivatal.

Tovább olvasom »