ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2019.12.06
Biztosítéki konzultáció Biztosítéki konzultáció

Az OAH a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek nukleáris biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével, 2014 óta, évente tart konzultációt. Az idei találkozóra 2019. december 4-én került sor az OAH székházában.


Az értekezletet Hullán Szabolcs, az OAH főigazgató-helyettese nyitotta meg, ezt követően Stefánka Zsolt, a Sugárforrás Felügyeleti Főosztály vezetője ismertette a 2019. év jelentősebb, nukleáris biztosítékokkal kapcsolatos hazai és nemzetközi eseményeit, valamint az OAH jövő évi terveit. A szakmai program során az OAH szakemberei bemutatták a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek nyújtandó biztosítéki támogató program hazai feladatait, valamint a hazai nukleáris létesítmények biztosítéki kultúrájának alakulását az elmúlt közel tíz év során.

A hivatal munkatársainak előadásai mellett a Paks II. Zrt. ismertette a Paks II. projekt aktuális helyzetét, a létesítendő blokkok biztosítéki adatszolgáltatásának státuszát, vázolta a távlati terveket is. A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatta a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának a közeljövőben felmerülő biztosítéki feladatait, a megfigyelőrendszerek tervezett átalakítását és a tároló bővítésével összefüggő fejlesztési terveket.

Az atomenergia békés célra történő alkalmazásának felügyeletéről itt talál bővebb információt.Facebook megosztás