ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Véget ér a távmunka Véget ér a távmunka

Véget ér az OAH-nál a távmunka időszaka

2020.06.09

Tekintettel a járványhelyzet kapcsán meghozott korlátozások hazai feloldására, a márciusban felállított Védelmi Munkabizottság javaslatára az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója úgy döntött, hogy június 15-től újra a járvány előtti rend szerint működik az OAH, és véget ér a dolgozók védelmében elrendelt távmunka időszaka. Egyes intézkedések azonban továbbra is érvényben maradnak.

Tovább olvasom »

Hírlevél  Hírlevél

Megjelent az OAH-hírlevél idei első száma

2020.06.08

A hírlevélben foglalkozunk többek között a nukleáris létesítmények 2019-es biztonsági teljesítményének értékelésével, a fontosabb jogszabályváltozásokkal, a nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági övezetével, a Paksi Atomerőmű Időszakos Biztonsági Felülvizsgálatának előrehaladásával, valamint az erőmű Célzott Biztonsági Felülvizsgálata előírásainak 2019-es lezárásával. Mindemellett beszámolunk a Paks II. projekt vonatkozásában az OAH 2019-es engedélyezési és felügyeleti tevékenységéről.

Tovább olvasom »

Karbantartás Karbantartás

Informatikai karbantartás

2020.06.08

Tisztelt Látogatók!

2020. június 10-én (szerda) 15:00 - 17:00 között a hálózat karbantartása miatt az ATDR (elektronikus ügyintézési portál, https://atdr.haea.gov.hu) és az e-napló (elektronikus építési napló, https://enaplo.haea.gov.hu/enaplo_sajatos/) rendszerek időszakosan nem lesznek elérhetőek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Értesítés Értesítés

Értesítés elektronikus közmeghallgatásról

2020.06.08

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elektronikus közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója üzemeltetési engedélyének módosítása iránti kérelme” tárgyú, OAH-2019-04778/2019 ügyszámú hatósági eljárásban. A véleményezési, kérdezési peridódus 2020. június 8-tól 2020. június 12-én éjfélig tart.

Tovább olvasom »

Elhunyt Bakó Gyula Elhunyt Bakó Gyula

Elhunyt Bakó Gyula, az OAH felügyelője

2020.06.06

Megrendülten értesültünk róla, hogy tragikus váratlansággal 63. életévében elhunyt Bakó Gyula, aki az Országos Atomenergia Hivatal építész szakcsoportjában dolgozott felügyelőként. Bakó Gyulát az OAH saját halottjának tekinti. Osztozunk a gyászoló család fájdalmában.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény a Flisom Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.05.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott a Flisom Hungary Kft. kérelmére indult, röntgenspektrométer berendezéstípus hatósági felügyelet és ellenőrzés alóli mentesítés engedélyezésére irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

Hirdetmény az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult eljárásban hozott döntésről

2020.05.29

Az Országos Atomenergia Hivatal határozatot hozott az SK Battery Hungary Kft. kérelmére indult, durvaszerkezet-vizsgáló röntgenberendezés forgalomba hozatalának engedélyezésére (típusengedély) irányuló eljárásban. Az eljárás a kormány 344/2017. (XI. 15.) Korm. rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyben meghozott döntést az OAH hirdetményi úton közli.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.28

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőművek biztonsági jelentései” című útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon az új atomerőművek biztonsági jelentéseinek formai és tartalmi követelményeivel kapcsolatosan.

Tovább olvasom »

Közvetlenül elérhetők az országos és nemzetközi háttérsugárzási mérések eredményei az OAH honlapjáról

2020.05.27

A lakosság tájékoztatása érdekében új információkkal bővítette honlapját az Országos Atomenergia Hivatal, így mostantól felhasználóbarát módon, könnyen elérhetők a hazai és a nemzetközi háttérsugárzási mérések eredményei.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2020. évi karbantartása

2020.05.22

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően, a jelenlegi pandémiás (járványügyi) helyzet figyelembe vétele mellett 2020. május 21-től megkezdődött a 4. blokk 2020. évi nagykarbantartása, amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. Az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

Terven felüli karbantartás a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2020.05.21

2020. május 21-én hajnali 3 órától kezdődően a Paksi Atomerőmű 1. blokkjához tartozó villamos berendezésen olyan terven felüli karbantartás kezdődött, amely a termelőegység 50%-os leterhelése mellett végezhető el.

Tovább olvasom »

útmutató-tervezet útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2020.05.20

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából. Az „Új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének engedélyezési dokumentációja” című útmutató célja, hogy új atomerőművi gépészeti rendszerelemek gyártásának és beszerzésének hatósági engedélyezésével kapcsolatosan egyértelművé tegye a nukleáris biztonsági hatósági elvárásokat.

Tovább olvasom »