ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak látogatása az OAH-nál

2021.10.25
NKE hallgatóinak látogatása NKE hallgatóinak látogatása

2021. október 22-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóit fogadta az Országos Atomenergia Hivatal. A tizenegyfős csoport látogatásának célja az volt, hogy a leendő katonai felsővezetők szakmai előadások keretén belül megismerhessék az OAH főbb feladatait, szakmai tevékenységét.


A hallgatókat Kádár Andrea Beatrix, az OAH főigazgatója köszöntötte. Beszédében elmondta: a honvédség tisztjeivel való találkozó azért is különös jelentőségű az OAH számára, mivel alapvetően fontos, hogy áttekintésük legyen hazánk nukleáris területéről, annak hatósági felügyeletéről, hasznosítva ezt a tudást a jövőbeni feladataik ellátása során. A főigazgató röviden ismertette az Atomtörvény tervezett módosításának legfontosabb pontjait, kiemelve, hogy az eddigi szakmai függetlenség mellett megerősítik az OAH szervezeti és költségvetési függetlenségét, az Országos Atomenergia Hivatal így a növekvő feladatokat hatékony szervezeti működéssel tudja majd ellátni.

A délelőtti programon számos témakörben hangzott el előadás: az OAH szervezeti felépítésével, feladat- és hatásköreivel, a magyarországi nukleáris létesítményekkel és tárolólétesítményekkel, a biztonsági felügyeleti tevékenységgel ismerkedhettek meg. Emellett áttekintést kaptak az OAH feladatairól a nukleáris védettség, a nukleáris biztosítékok, a nukleárisbaleset-elhárítás, valamint a sugárvédelem terén, a Paksi Atomerőművel kapcsolatos aktuális hatósági feladatokról és az új atomerőművi blokkok engedélyezéséről.

Az előadások zárásaként Balczó Béla András főosztályvezető elmondta, hogy az Országos Atomenergia Hivatal egyik kiemelt feladata, hogy a hatósági munka mellett bemutassa az érdeklődők számára a hivatal tevékenységét, sokszínű és széleskörű feladatait. Megköszönve a hallgatók idei látogatását a főosztályvezető jelezte, hogy az OAH átalakulását követően jövőre is örömmel fogadjuk az NKE szervezésében a honvédség tisztjeit, amikor várhatóan már az eredményekről is be tudunk számolni.

Az NKE képviselői megköszönték az értékes információkat.Facebook megosztás