ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi elemzésével kapcsolatos nemzeti képzés

2021.10.25
Képzés Képzés

2021. október 18. és 22. között az Országos Atomenergia Hivatal, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel közösen, egy, a nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi elemzésével kapcsolatos nemzeti képzést szervezett Budapesten. A képzés a NAÜ által hazánk támogatása céljából nyújtott, Integrated Nuclear Security Support Plan program keretén belül valósult meg, amelyhez Magyarország 2018-ban csatlakozott.


A rendezvény célja az volt, hogy képzést nyújtson a programozható rendszerek védelmével foglalkozó szakértőknek egy olyan elemzési módszerrel kapcsolatban, amellyel megvizsgálhatják és azonosíthatják a védelmi eljárásaikban és módszereikben a sérülékenységeket, amelyek megszüntetésével csökkenthetik a rendszereik kitettségét a fennálló fenyegetettséggel szemben.

A résztvevők több szervezettől, különböző háttérrel érkeztek: az Energiatudományi Kutatóközpont, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II Atomerőmű Zrt., a Magyar Honvédség és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. szakemberei vettek részt a képzésen. Az OAH biztonsági és védettségi felügyelőket is delegált a képzésre.

Az OAH főigazgatója, Kádár Andrea Beatrix, záróbeszédében kihangsúlyozta, hogy az OAH elkötelezett amellett, hogy a jövőben további, hasonló képzéseket szervezzen, ezzel is elősegítve a nemzetközi jó gyakorlatok elterjedését hazánkban.Facebook megosztás