ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi elemzésével kapcsolatos nemzeti képzés

2021.10.25
Képzés Képzés

2021. október 18. és 22. között az Országos Atomenergia Hivatal, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel közösen, egy, a nukleáris létesítmények programozható rendszereinek védelmi elemzésével kapcsolatos nemzeti képzést szervezett Budapesten. A képzés a NAÜ által hazánk támogatása céljából nyújtott, Integrated Nuclear Security Support Plan program keretén belül valósult meg, amelyhez Magyarország 2018-ban csatlakozott.


A rendezvény célja az volt, hogy képzést nyújtson a programozható rendszerek védelmével foglalkozó szakértőknek egy olyan elemzési módszerrel kapcsolatban, amellyel megvizsgálhatják és azonosíthatják a védelmi eljárásaikban és módszereikben a sérülékenységeket, amelyek megszüntetésével csökkenthetik a rendszereik kitettségét a fennálló fenyegetettséggel szemben.

A résztvevők több szervezettől, különböző háttérrel érkeztek: az Energiatudományi Kutatóközpont, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II Atomerőmű Zrt., a Magyar Honvédség és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. szakemberei vettek részt a képzésen. Az OAH biztonsági és védettségi felügyelőket is delegált a képzésre.

Az OAH főigazgatója, Kádár Andrea Beatrix, záróbeszédében kihangsúlyozta, hogy az OAH elkötelezett amellett, hogy a jövőben további, hasonló képzéseket szervezzen, ezzel is elősegítve a nemzetközi jó gyakorlatok elterjedését hazánkban.Facebook megosztás