ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

NAÜ-ösztöndíjasok látogatása az Országos Atomenergia Hivatalnál

2017.05.24

2017. május közepén három különböző nemzetiségű, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjával tudományos látogatáson résztvevő delegáció fogadására került sor az Országos Atomenergia Hivatalban. A hivatal az adott tudományos látogatás céljának és a NAÜ elvárásainak megfelelően személyre szabott, egyhetes programot dolgozott ki az ösztöndíjasok számára.

Tovább olvasom »

Kölcsönhatások felmérése: szoros együttműködés kell a nukleáris létesítmények között

2017.05.23

2016 második felében az Országos Atomenergia Hivatal – saját hatáskörben – eljárást indított, amelynek tárgya „Meglévő és létesítés előtt álló nukleáris létesítményeknek valamint a tevékenységeknek a nukleáris létesítmények biztonságára gyakorolt lehetséges kölcsönhatásának felmérése és értékelése”. A téma kiemelten fontos nemcsak az OAH, hanem a közvélemény számára is, ezért összegyűjtöttük az ide kapcsolódó fontosabb információkat.

Tovább olvasom »

Hatósági fórum az új atomerőművi blokkokkal kapcsolatban

2017.05.18

2017. május 17-én az Országos Atomenergia Hivatal hatósági fórumot tartott a Pakson építendő új atomerőművi blokkokkal kapcsolatos hatósági feladatok témakörében. A találkozó célja a kölcsönös tájékoztatás mellett egy közös információbázis kialakítása volt, amelynek segítségével javítható a hatóságok közötti együttműködés és információáramlás.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2017.05.17

Az Országos Atomenergia Hivatal 2017. június 8-án (csütörtökön) 16 órakor „a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Bátaapáti község Művelődési Házának nagyterme (7146 Bátaapáti, Ady Endre utca 4.).

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás „a Paksi Atomerőmű 4. blokk tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2017.05.17

Az Országos Atomenergia Hivatal 2017. június 7-én (szerdán) 16 órakor „a Paksi Atomerőmű 4. blokk tervezett üzemidőn túli üzemeltetési engedélykérelme” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.).

Tovább olvasom »

Bizottsági közlemény a nukleáris indikatív programról

2017.05.16

Az Európai Bizottság közleményt adott ki, amelyben áttekintették a nukleáris életciklus összes szakaszában megvalósuló beruházásokat, foglalkoznak a nem energiatermelési célú alkalmazásokkal, továbbá kitérnek az Európai Unió technológiai vezetőszerepének fenntartására is.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák az 1-es blokkon

2017.05.15

2017. május 13-án reggel az 1. blokkot rövid időre lekapcsolták a villamosenergia-rendszerről annak érdekében, hogy az 1. turbina generátorához tartozó főtranszformátoron karbantartási munkát végezzenek. A blokkot már visszaindították, a főtranszformátor meghibásodásának megelőzése érdekében elvégzett karbantartásnak nincs hatása a nukleáris biztonságra.

Tovább olvasom »

Hirdetmény a „bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyában indult eljárás megindításáról

2017.05.12

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította a „bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket. A hirdetmény elérhető Bátaapáti község Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH-székház portáján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

EU-küldöttség látogatása hazánkban

2017.05.10

Az Európai Unió Energiaügyi Főigazgatósága és az EURATOM Ellátási Ügynökség képviseletében ötfős delegáció érkezett hazánkba. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében a szakemberek megbeszéléseket folytattak a minisztérium képviselőivel, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójával, valamint ellátogattak a Paksi Atomerőműbe is.

Tovább olvasom »

Nemzetközi küzdelem a nukleáris fegyverek elterjedése ellen

2017.05.09

25 éve támogatja hazánk a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség biztosítéki rendszerét, amelyhez kapcsolódóan jubileumi kiadványt készített az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Kétoldalú találkozók külföldi hatóságok szakembereivel

2017.05.03

Az Országos Atomenergia Hivatal nagy hangsúlyt fektet az új blokkok engedélyezésére való felkészülésre, melynek fontos eleme a más nemzetek hatóságaival való együttműködés. Ennek keretében április elején az orosz hatósággal, a hónap végén pedig a finn hatósággal folytatott megbeszéléseket az OAH szakmai delegációja, tovább mélyítve az hivatal kapcsolatát az új paksi blokkokhoz hasonló típusú atomerőművet építeni szándékozó országok nukleáris biztonsági hatóságaival.

Tovább olvasom »

Szervercsere és informatikai rendszer karbantartása az OAH-nál

2017.04.20

2017. április 21-én, pénteken az Országos Atomenergia Hivatal ügyeleti rendben működik szervercsere, illetve az informatikai rendszer karbantartása miatt.

Tovább olvasom »