ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Biztosítéki konzultáció az OAH-ban

2018.12.10
konzultáció konzultáció

Az OAH a hazai nukleáris létesítmények és szervezetek biztosítékokért felelős vezetőinek és munkatársainak részvételével, 2014 óta, évente tart konzultációt. Az idei találkozóra 2018. december 5-én került sor az OAH székházában.


A szakmai program során az OAH szakemberei bemutatták a nukleáris anyagok nyilvántartásával kapcsolatos jogszabályi változásokat, a Kiegészítő Jegyzőkönyv szerinti adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat és kihívásokat, valamint tájékoztatást adtak az új létesítmények biztosítéki rendszerének tervezésével kapcsolatban. Dr. Vincze Árpád főosztályvezető összefoglalta a 2018. év jelentősebb biztosítékokkal kapcsolatos hazai és nemzetközi eseményeit, ismertette a jövő évi terveket, előadásában kitért a 2018. novemberében a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által rendezett nemzetközi biztosítéki szimpóziumon elhangzott főbb témákra is.

A hivatal munkatársainak előadásai mellett a Paks II. Zrt. nukleáris biztosítéki és fizikai biztonsági főszakértője ismertette a Paks II projekt aktuális helyzetét, a létesítendő blokkok biztosítéki adatszolgáltatásának státuszát, bemutatta a tervezett létesítményt, kiemelve a biztosítéki szempontokat, érintve a távlati terveket is.Facebook megosztás