ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Új, illetve felülvizsgált útmutató az OAH honlapján

2018.12.12
útmutatók útmutatók

Egy új és egy felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető az „Új atomerőmű üzemeltetési feltételei és korlátai” című új útmutató, valamint az „Útmutató az INES-minősítés elvégzéséhez nukleáris és radiológiai események kapcsán” című útmutató felülvizsgált változata.


Az „Új atomerőmű üzemeltetési feltételei és korlátai” című új útmutató célja, hogy az új atomerőművi blokkokra vonatkozó  üzemeltetési feltételek és korlátok azonosításával, az ezeket tartalmazó egységes dokumentum létrehozásával, tartalmával, használatával és felülvizsgálatával kapcsolatos általános követelmények teljesítésének módjáról egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat.

A korábban már kiadott „Útmutató az INES-minősítés elvégzéséhez nukleáris és radiológiai események kapcsán" című útmutató felülvizsgálatát követően az útmutató hatálya a radioaktívhulladék-tárolókra is kiterjed. Az „INES-minősítés elvégzésének módszertana nukleáris és radiológiai események esetén” című útmutató célja, hogy bemutassa az INES-skála szerint minősíthető események minősítési módszertanát mind nukleáris létesítmények, mind radiológiai események esetén.Facebook megosztás