ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Mérnököt, fizikust és sugárvédelmi felügyelőt keres az OAH

2017.10.27

A mérnök, fizikus munkatársak feladatai közé tartozik majd az atomenergia biztonságos felhasználásának felügyelete, a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység. A sugárvédelmi felügyelő feladatai közé tartozik majd a radioaktív anyagok alkalmazásának, illetve a radioaktív anyagot nem tartalmazó, ionizáló sugárzást létrehozó berendezések sugárvédelmi felügyelete, a jogszabályok által meghatározott hatósági tevékenység.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó

2017.10.26

2017. október 16-17-én az Országos Atomenergia Hivatalban került megrendezésre a minden évben megtartott osztrák-magyar kétoldalú találkozó. A mintegy negyven fő részvételével lezajlott megbeszélésen az osztrák és magyar fél tájékoztatást adott az elmúlt évben történt legfontosabb változásokról, az elért eredményekről, fejlesztésekről és kihívásokról. A főbb témák között szerepeltek az elmúlt évi jogszabályváltozások, a Paksi Atomerőmű új blokkjainak építése, a régi blokkok üzemeltetési ciklusának meghosszabbítása, a veszélyhelyzet-kezelés, a sugárvédelem, a radioaktívhulladék-kezelés, valamint a 2017 nyarán lezajlott IPPAS-misszió eredményei.

Tovább olvasom »

Nukleáris veszélyhelyzeti kommunikációs tanfolyam Jakartában magyar szakmai támogatással

2017.10.24

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség felkérésére az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatási felelőse, valamint a maláj nukleáris hatóság stratégiai és kommunikációs vezetője nukleáris veszélyhelyzeti kommunikációs tanfolyamot tartott Jakartában, különböző területekről és szervezetektől érkező indonéz szakemberek számára (nukleáris hatóság, katasztrófavédelem, rendőrség, terrorelhárítás, katonaság).

Tovább olvasom »

Hirdetmény „A püspökszilágyi RHFT kijelölt biztonsági övezetének felülvizsgálata" kérelemre indult eljárás megindításáról

2017.10.19

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft kérelmére – elindította „A püspökszilágyi RHFT kijelölt biztonsági övezetének felülvizsgálata” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. Az ügyfelek számára tekintettel, az OAH hirdetmény útján értesíti az érintetteket.

Tovább olvasom »

Ruténium Ruténium

Csökkenő Ru-106-koncentráció, nem volt egészségügyi kockázat

2017.10.17

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közzé tette összefoglaló jelentését, melyben a tagállamoktól bekért ruténiumértékeket elemezte.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról - mindenkinek: a megújított formátumú rendezvényünk nagy sikert aratott Pécsett

2017.10.13

Közel 300 diák vett részt az Országos Atomenergia Hivatal, a TIT Stúdió Egyesület és a Pécsi Tudományegyetem közös szervezésében megrendezett Atomenergiáról - mindenkinek rendezvényen. A korábbi konferenciákhoz képest az előadások rövidebbek és tematikájukban színesebbek lettek, a kiállításon pedig nagy hangsúlyt fektettünk az interaktivitásra és a kipróbálható eszközökre, hogy élmény legyen a tanulás.

Tovább olvasom »

Karbantartási munkák a Paksi Atomerőmű 1. blokkján

2017.10.13

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkját 2017. október 13-án 00:00 órától tervezetten, 50%-al leterhelték. Jelenleg a blokk 256 MW-ot termel. A teljesítménycsökkentés azért szükséges, mert az 1. blokki 2. számú turbinagépcsoporthoz tartozó gerjesztőgépnél javítást hajtanak végre. A blokk a tervek alapján október 14-én hajnalban lesz ismét 100%-os teljesítményen.

Tovább olvasom »

Nincs egészségügyi kockázata a légkörben mért ruténiumnak

2017.10.09

Az elmúlt hét második felében Európa több országában, így hazánkban is észlelték a ruténium mesterséges eredetű 106Ru izotópját a légkörben, az azonban olyan csekély mennyiségben van jelen, amely nem jelent egészségügyi kockázatot a lakosság számára.

Tovább olvasom »

Pénzügyi- számviteli ügyintézőt keres az OAH

2017.10.09

Az új munkatárs feladata lesz többek között a beérkezett számlák rögzítése, átutalások elkészítése, a Magyar Államkincstárral való kapcsolattartás, valamint a főkönyvi könyvelés. Jelentkezési határidő 2017. november 6. A jelentkezési dokumentumokat az Országos Atomenergia Hivatalnak címezve, elektronikus formában az allas@haea.gov.hu címre kérjük benyújtani.

Tovább olvasom »

Moldáv tudományos látogatók az Országos Atomenergia Hivatalban

2017.10.06

2017. október 2-3-án a moldáv nukleáris hatóság három munkatársa látogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség műszaki együttműködési programja keretében.

Tovább olvasom »

Orosz képviselők látogatása az OAH-ban

2017.10.06

2017. október 5-én orosz képviselőkből (Állami Duma, Oroszországi Föderáció) álló delegációt fogadott Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója. A képviselők előadást halhattak az OAH tevékenységéről, a hazai nukleáris létesítményekről és radioaktívhulladék-tárolókról, valamint az atomenergia alkalmazásának legfontosabb szabályairól.

Tovább olvasom »

A KKÁT III. ütem 2. Fázisa üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban tartott közmeghallgatás jegyzőkönyve

2017.09.29

Az Országos Atomenergia Hivatal a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) III. ütem 2. fázisának üzembehelyezési engedélyének megadására vonatkozó, kérelemre indult eljárásban közmeghallgatást tartott 2017. szeptember 14-én Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. A közmeghallgatás jegyzőkönyve elérhető Paks Város Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján, az OAH honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »