ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Ukrán hatósági delegáció látogatása az OAH-ban

2019.02.20
ukrán delegáció ukrán delegáció

2019. február 18-19. között az ukrán nukleáris hatóság delegációja látogatott hazánkba, Hryhorii Plachkov, a hatóság elnökének vezetésével. Az Országos Atomenergia Hivatalban Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója fogadta a szakértőket.


Az első nap fő témája a Westinghouse fejlesztésű fűtőelemek hatósági engedélyeztetésének és kísérleti-ipari alkalmazásának ukrán tapasztalatai voltak, amelyről az ukrán szakértők tartottak előadásokat.

Az előadásokban bemutatták a Westinghouse fejlesztési üzemanyag bevezetésének lépéseit, valamint az elvégzendő biztonsági elemzéseket. Részletes információt osztottak meg az üzemeltetés során az üzemanyag strukturális integritással kapcsolatban tapasztalt problémákról, valamint az ennek kiküszöbölésére eszközölt módosításokról. Az OAH munkatársa bemutatta a nukleáris üzemanyagok magyarországi engedélyezésének követelményeit, a Paksi Atomerőmű szakértője a VVER-440 típusú fűtőelem engedélyeztetési gyakorlatáról, valamint a folyamatban lévő üzemanyagmódosításról adott áttekintést.

A második napon a delegáció megtekintette a Paksi Atomerőművet és a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolóját.Facebook megosztás