ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Üzbég delegáció látogatása Magyarországon

2019.02.15
Üzbég delegáció Üzbég delegáció

2019. február 12-15. között üzbég kormányzati delegáció látogatott hazánkba, hogy megismerkedjenek az új atomerőművi blokkok létesítésével kapcsolatos magyar tapasztalatokkal. Az Országos Atomenergia Hivatalban február 14-én Fichtinger Gyula főigazgató fogadta a delegációt, amelyben a parlamenti képviselők mellett az üzbég nukleáris hatóság szakértője is részt vett.


Az OAH főigazgatói titkárságának vezetője bemutatta a hivatal tevékenységét és szervezeti felépítését, a hazai jogi szabályozást. Az üzbég delegáció vezetője elmondta, hogy a magyarországihoz hasonló atomerőmű építését tervezik, ezért fontos számukra, hogy megismerkedjenek a magyar illetve a nemzetközi tapasztalatokkal.

Az OAH főigazgatója hangsúlyozta: a hivatal kész együttműködni az üzbég nukleáris hatósággal, hogy megossza a nukleáris biztonság területén szerzett tapasztalatokat. A felek megállapodtak a kétoldalú kapcsolatok fenntartásában, többek közt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlésének margóján tartott kétoldalú találkozókon is.Facebook megosztás