ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Közmeghallgatások jegyzőkönyvei

2016.11.10

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016 októberében két közmeghallgatást tartott, melyek jegyzőkönyvei elérhetők az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

WENRA-dokumentum társadalmi véleményezése

2016.11.07

A Nyugat-európai Nukleáris Hatóságok Szövetsége (WENRA) feltöltötte honlapjára a nukleáris létesítmények öregedés-kezelésének 2017. évi tematikus felülvizsgálatáról készítendő nemzeti jelentésekre vonatkozó specifikáció-tervezetét, melyet november végéig véleményezhetnek az érdeklődők.

Tovább olvasom »

Hirdetmény „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” tárgyú eljárás megindításáról

2016.10.28

Az Országos Atomenergia Hivatal – az MVM Paks II. Zrt. kérelmére – elindította „Az MVM Paks II. Zrt. telephelyengedély-kérelme” engedélyezési eljárást. Az érvényes jogszabályok szerint erről értesíteni kell minden ismert ügyfelelet. A hatásterületen élő ügyfeleket a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 29. § (6) bekezdése szerint az eljárás megindításáról hirdetményi úton kell értesíteni. A hirdetmény elérhető Paks város Önkormányzatának hirdetőtábláján, az OAH portáján és honlapján (www.oah.hu), valamint a közigazgatási hirdetmények oldalán (http://hirdetmeny.magyarorszag.hu).

Tovább olvasom »

Forrás: www.kormany.hu Forrás: www.kormany.hu

Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából

2016.10.25

Az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ünnepélyes keretek között adott át.

Tovább olvasom »

22. osztrák-magyar kétoldalú találkozó

2016.10.24

2016. október 18-19-én az osztrák Európai, Integrációs és Külügyminisztérium adott otthont az évente megrendezésre kerülő kétoldalú osztrák-magyar találkozónak. A közel negyven fő részvételével zajló megbeszélések során a felek kölcsönösen tájékoztatták egymást az elmúlt egy év legfontosabb változásairól, a szervezetek előtt álló kihívásokról, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. Élénk érdeklődést kiváltó téma volt a Nemzeti Akcióterv és az új blokkok építésének jelenlegi állása, az Országos Atomenergia Hivatal feladat- és hatáskörváltozásai, a radioaktívhulladék-kezelés, valamint a 2016 júniusában lezajlott EPREV-misszió eredményei.

Tovább olvasom »

Közmeghallgatás az „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2016.10.24

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 8-án (kedden) 16 órakor „RHFT üzemeltetési engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan közmeghallgatást tart. A közmeghallgatás helyszíne Kisnémedi község Művelődési Házának nagyterme (2165 Kisnémedi, Fő út 7.).

Tovább olvasom »

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2016. évi karbantartása

2016.10.18

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően 2016. október 18-tól megkezdődött a 2. blokk várhatóan 54 napig tartó közepes hosszúságú, 2016. évi karbantartása (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában. A főjavítást az előzetes terveknek megfelelően teljes zónakirakás mellett, a reaktortartály ciklikus vizsgálatával egybekötve hajtják végre. A blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet az Országos Atomenergia Hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli.

Tovább olvasom »

Új sugárvédelmi útmutató az OAH honlapján

2016.10.12

A radioaktív anyagot tartalmazó fogyasztási cikkek előállításához, forgalomba hozatalához, felhasználásához szükséges engedély megszerzését célzó engedélykérelem összeállításához készített útmutatót az Országos Atomenergia Hivatal.

Tovább olvasom »

Kétoldalú megbeszélések a NAÜ 60. közgyűlése margóján

2016.10.07

Az Országos Atomenergia Hivatal – a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 60. közgyűlése mentén – számos kétoldalú megbeszélést kezdeményezett, amelyek lehetőséget biztosítottak az együttműködések további erősítésére, illetve a kölcsönös tájékoztatásra.

Tovább olvasom »

Lezajlottak az OAH közmeghallgatásai

2016.10.07

Október 4-én a Paksi Atomerőmű 3. blokkjának üzemidő-hosszabbításáról, október 5-én a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója (KKÁT) 25-33. kamrák létesítési engedélyének módosításáról kérdezhettek a civil szervezetek, valamint a lakosság.

Tovább olvasom »

A NAÜ főigazgatója hivatalos találkozón fogadta a magyar delegációt a NAÜ 60. közgyűlésének margóján

2016.09.30

Szeptember 28-án a magyar delegáció Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkárának vezetésével kétoldalú megbeszélést folytatott Yukiya Amanoval, a NAÜ főigazgatójával, amelyen Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója is részt vett. A találkozóra Bécsben, a NAÜ 60. közgyűlése alkalmából került sor.

Tovább olvasom »

Elindult a sajátos építmények kivitelezésének elektronikus dokumentálására szolgáló OAH e-napló

2016.09.30

2016. október 1-től az Országos Atomenergia Hivatal az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX.15.) Korm. rend. 42.§ (7) bek. d) pontjának eleget téve elindította az általános építmények mellett a sajátos építmények kivitelezésének elektronikus dokumentálására szolgáló OAH e-naplót is. A jogszabály értelmében az elektronikus építési naplót az atomenergia alkalmazására szolgáló építmények, azaz a 118/2011. (VII. 11.) és a 155/2014. (VI.30.) Korm. rendeletek szerinti, az atomenergia-felügyeleti szerv hatáskörébe tartozó sajátos építmények tekintetében az október 1-ét követően megkezdett kivitelezések esetén kell alkalmazni.

Tovább olvasom »