ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Jól vizsgázott az OAH minőségirányítási rendszere

2018.03.27

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2018. március 6-7. között hajtotta végre az Országos Atomenergia Hivatal minőségirányítási rendszerének okiratmegújító auditját, amelynek elsődleges célja annak ellenőrzése volt, hogy az irányítási rendszer miként teljesíti az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány, valamint a vonatkozó jogszabályok és a saját belső szabályozók által előírt követelményeket. A mostani az első olyan audit volt, amelyet a 2015-ben megújult szabvány szerint végeztek el, ez külön felkészülést igényelt az OAH részéről. A tanúsítási okiratot március 27-én kapta kézhez a hivatal.


Az eljárás során az auditorok áttekintették az OAH alapdokumentációit, majd helyszíni szemle keretében górcső alá vették a szervezet valamennyi főosztályának egy-egy folyamatát, tevékenységét. Az értékelés szerint az OAH minőségirányítási rendszere megfelel az alkalmazott szabvány előírásainak, alkalmas a meghatározott minőségpolitikai célok megvalósítására, a hivatal képes folyamatosan teljesíteni a szolgáltatásaival szemben támasztott magas követelményeket.

Az okiratmegújító eljárás eredményeként a Magyar Szabványügyi Testület újabb három évre megadta a tanúsítási okiratot, és a minőség folyamatos biztosítása érdekében felügyeleti auditok keretében továbbra is évente vizsgálják majd az OAH minőségirányítási rendszerét.Facebook megosztás