ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hírek

Ausztrál Nukleáris Tudományos és Műszaki Intézet kutatóreaktora Ausztrál Nukleáris Tudományos és Műszaki Intézet kutatóreaktora

OAH szakembere által vezetett nemzetközi misszió Ausztráliában

2013.11.21

Az Ausztrál Kormány felkérésére, Horváth Kristóf, az OAH főigazgató-helyettese vezette a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség égisze alatt folytatott nemzetközi nukleáris védettségi felülvizsgálatot. A misszió során az angol, cseh, indonéz, kanadai, koreai, német és magyar szakemberekből álló nemzetközi csoport tanulmányozta az ausztrál jogi környezetet, a kormányzati szervek tevékenységét, valamint az Ausztrál Nukleáris Tudományos és Műszaki Intézet kutatóreaktora és az intézetben tárolt nukleáris és más radioaktív anyagok védettségének helyzetét.

Tovább olvasom »

Georg Oberreiter Georg Oberreiter

“Ez a rendezvény lehetőséget biztosít a bizalom építésére és megerősítésére”

2013.11.21

Befejeződött az osztrák-magyar kétoldalú találkozó, ahol villáminterjút készítettünk Georg Oberreiterrel, az osztrák delegáció vezetőjével.

Tovább olvasom »

Osztrák-magyar találkozó Osztrák-magyar találkozó

Osztrák-magyar kétoldalú találkozó az OAH-nál

2013.11.21

2013. november 18-19. között az Országos Atomenergia Hivatal adott otthont az évente megrendezésre kerülő kétoldalú osztrák-magyar találkozónak. A közel ötven fő részvételével zajló megbeszélések során az osztrák delegáció tájékoztatást kapott az OAH-t érintő legfontosabb idei változásokról, a szervezet előtt álló kihívásokról, valamint az elért eredményekről és fejlesztésekről. Élénk érdeklődést kiváltó téma volt a Paksi Atomerőmű blokkjainak üzemidő-hosszabbítása, illetve az új blokk(ok) építésének terve.

Tovább olvasom »

ConvEx-3-2013 nemzetközi nukleáris veszélyhelyzet-kezelési gyakorlat

2013.11.19

Megkezdődött a „Bab Al Maghrib" gyakorlat, amelynek során nemzetközi szervezetek, valamint a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) és tagországai, továbbá Marokkó azt tesztelik, hogy egy piszkosbomba robbantását követő veszélyhelyzetben a résztvevők hogyan reagálnának.

Tovább olvasom »

Román szakember látogatása az OAH-ban Román szakember látogatása az OAH-ban

Román szakember látogatása az OAH-ban

2013.11.19

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség támogatásával egyhetes tudományos látogatást tett hazánkban a román nukleáris biztonsági hatóság (National Commission for Nuclear Activities Control) munkatársa, Petre Min. A szakember az Országos Nukleárisbaleset-elhárítási Rendszer felépítéséről és fontosabb feladatairól, valamint az október elején megtartott ONER-3-2013 Nemzeti Nukleárisbaleset-elhárítási Gyakorlatról kapott átfogó tájékoztatást.

Tovább olvasom »

Paksi Atomerőmű 2. blokk üzemidő-hosszabbítása Paksi Atomerőmű 2. blokk üzemidő-hosszabbítása

Az MVM PA Zrt. benyújtotta az OAH-hoz a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának üzemidő-hosszabbítási engedélykérelmét

2013.11.15

A hatályos előírások lehetővé teszik, hogy a jogszabályban előírt feltételek teljesítése esetén a blokk a tervezett üzemidőn (30 év) túl tovább működhessen. Az MVM PA Zrt. elvégezte a szükséges vizsgálatokat és elemzéseket, amelyek alapján az Országos Atomenergia Hivataltól kérte a 2. blokk 2034. december 31-ig történő további üzemeltetésére az engedélyt.

Tovább olvasom »

Koblinger László Wigner Jenő-díjat kapott Fotó: MTA Koblinger László Wigner Jenő-díjat kapott
Fotó: MTA

Koblinger László, az OAH nyugalmazott főigazgató-helyettese Wigner Jenő-díjban részesült

2013.11.13

Koblinger László, az Országos Atomenergia Hivatal nyugalmazott főigazgató-helyettese vehette át idén a Magyar Tudományos Akadémia és a Paksi Atomerőmű Rt. által 1999-ben alapított Wigner Jenő-díjat. Az elismerést olyan szakemberek, kutatók kapják, akik tevékenységükkel maradandót alkottak a magyar nukleáris energetika és fizika terén.

Tovább olvasom »

„Atomenergiáról – mindenkinek” „Atomenergiáról – mindenkinek”

Meghívó a miskolci „Atomenergiáról – mindenkinek” című konferenciára

2013.11.12

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT Stúdió Egyesülettel és a Miskolci Egyetemmel közösen 2013. november 29-én ismeretterjesztő konferenciát rendez „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel. Az immár tizenharmadik alkalommal sorra kerülő regionális konferencián neves előadók tekintik át mindazokat a területeket, amelyek gyakran előfordulnak a médiában és érdekelhetik a lakosságot. A konferencia helyszíne a Miskolci Egyetem XXXIII. előadója.

Tovább olvasom »

Budapesti Kutató Reaktor Budapesti Kutató Reaktor

Befejeződött a nagy dúsítású fűtőelemek visszaszállítása Oroszországba

2013.11.07

2013. november 4-én az utolsó nagy dúsítású fűtőelem szállítmány is elhagyta Magyarország területét, ezzel befejeződött a 2008 óta zajló projekt. Az Amerikai Egyesült Államok által nyújtott anyagi és szakmai segítséget igénybe véve magyar, orosz és cseh szakemberek közreműködésével sikerült elszállítani a magas dúsítású fűtőelemeket a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont által üzemeltetett csillebérci Budapesti Kutatóreaktorból.

Tovább olvasom »

Kormányzati Karrier Expó Kormányzati Karrier Expó

Kormányzati Karrier Expo OAH részvétellel

2013.10.21

2013. október 19-én negyedik alkalommal rendezték meg a ReGeneráció – Kormányzati Karrier Expót, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal is részt vett. A rendezvény célja, hogy a minisztériumok és a kormányhivatalok bemutassák a fiatalok számára a közszolgálati munka- és karrierlehetőségeket.

Tovább olvasom »

A Japán Atomenergia Bizottság alelnöke látogatott az OAH-hoz

2013.10.15

2013. október 14-én a Külügyminisztérium adott otthont a Magyar Japán Energetikai Szemináriumnak, amelyre hazánkba érkezett a Japán Atomenergia Bizottság alelnöke, Tatsujiro Suzuki is. Magyarországi programja részeként ellátogatott az Országos Atomenergia Hivatalhoz, ahol a hivatal működéséről Horváth Kristóf főigazgató-helyettes és Petőfi Gábor főosztályvezető adott rövid áttekintést.

Tovább olvasom »

NAÜ szakértők részvétele az ONER gyakorlaton

2013.10.10

Közel egyhetes látogatást tett hazánkban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség két munkatársa. A hivatalos program szerint az indonéz szakemberek a Nemzeti Nukleárisbaleset-elhárítási Gyakorlaton vettek részt. A gyakorlat első üteme során betekintést nyertek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Atomenergia Hivatal veszélyhelyzeti működésébe. A második ütemet Pakson követhették végig a vendégek, majd a hazai program lezárásaként a nukleáris veszélyhelyzet-kezelésről kaptak részletes tájékoztatást az OAH-nál.

Tovább olvasom »