ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Éves nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat

2015.11.20

2015. november 17-én került sor az Országos Atomenergia Hivatal Baleset-elhárítási Szervezetének éves, teljes körű baleset-elhárítási gyakorlatára, amely az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Balesetelhárítási Szervezetének nukleárisbaleset-elhárítási, törzsvezetési gyakorlatához kapcsolódott.


A közel hétórás gyakorlaton az OAH Baleset-elhárítási Szervezetéből (BESZ) tizenkilencen vettek részt. A gyakorlat során az OAH munkatársai

-        elsősorban a nukleáris veszélyhelyzet esetén rájuk háruló feladatok szakmai követelményeknek megfelelő ellátását gyakorolták,

-        ellenőrizték a veszélyhelyzeti tevékenységet szabályozó dokumentumok megfelelőségét, alkalmazhatóságát,

-        gyakorolták a döntés-előkészítési folyamatot,

-        ellenőrizték az információáramlás és az együttműködés megfelelőségét. Ebben a tekintetben kiemelt nemzetközi partnerünk volt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség.

Az OAH és a Paksi Atomerőmű mellett a gyakorlaton részt vett a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Tolna, Bács-Kiskun és Fejér Megyei Védelmi Bizottság, továbbá a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Nukleáris Védekezési Munkabizottsága is.





Az OAH Baleset-elhárítási Szervezetének Krízishelyzeti Vezetője Vincze Árpád főosztályvezető volt, aki a gyakorlatot követő gyorsértékelésen kiemelte, hogy a részt vevő kollégák magas színvonalon látták el a feladataikat, továbbá a szervezeten belüli és a szervezetek közötti kommunikáció megfelelő volt.



Facebook megosztás