ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Hírek

továbbképzés továbbképzés

Radioaktív anyagok fizikai védelmi ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzés

2019.04.16

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2019. április elején a radioaktív sugárforrások fizikai védelmi rendszerének ellenőrzésével kapcsolatos továbbképzést tartott az OAH felügyelőinek és a társszervek képviselőinek.

Tovább olvasom »

közmeghallgatás feljegyzése közmeghallgatás feljegyzése

Elérhető a március 28-i közmeghallgatás feljegyzése

2019.04.12

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tartott Pakson: az elhangzottakat dokumentáló feljegyzés elérhető az OAH honlapján.

Tovább olvasom »

Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben Atomenergiáról mindenkinek Veszprémben

Meghívó: „Atomenergiáról – mindenkinek” Veszprémben

2019.04.11

Az Országos Atomenergia Hivatal „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomása Veszprém. A rendezvény helyszíne a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszprém, Brusznyai u. 2.), időpontja 2019. május 30. (csütörtök), 9.00-től 14.00 óráig. Izgalmas előadásokkal, interaktív kiállítással és tudásjátékkal várjuk az érdeklődőket, ahol megismerkedhetnek különleges katasztrófavédelmi eszközökkel, sugármérő berendezésekkel, a Paksi Atomerőmű működésével, valamint az atomenergia különböző alkalmazási területeivel is.

Tovább olvasom »

ellenőrzés ellenőrzés

A Paksi Atomerőmű kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenységének nemzetközi ellenőrzése

2019.04.10

Az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatósága nukleáris energiával foglalkozó igazgatóságának munkatársai 2019. április 2-5 között ellenőrzést tartottak hazánkban, amelynek tárgya az MVM. Paksi Atomerőmű Zrt. kibocsátás- és környezetellenőrzési tevékenysége volt.

Tovább olvasom »

találkozó találkozó

Négyoldalú találkozó Szlovéniában

2019.04.09

A cseh, magyar, szlovák és szlovén, nukleáris hatóságok részvételével április 3-4-én a szlovéniai Ptujban került sor a szokásos éves négyoldalú találkozóra. A magyar delegációt Hullán Szabolcs, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese vezette.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Nukleáris és más radioaktív anyag szállításához szükséges fizikai védelmi terv kidolgozása” című útmutató részletes leírást ad a nukleáris anyagot, radioaktív sugárforrásokat és radioaktív hulladékokat szállítók számára a szállítás fizikai védelmi tervének elkészítéséhez, elősegítve az előírt követelmények teljesítését.

Tovább olvasom »

Hirdetmény Hirdetmény

ATDR és elektronikus építési napló karbantartása az OAH honlapján

2019.04.04

Ezúton értesítjük engedélyeseinket, hogy 2019. április 4-én, 15:00 és 17:00 között az OAH honlapján karbantartás miatt nem lesz elérhető az ATDR és az elektronikus építési napló, ez idő alatt nem tudnak ügyeket benyújtani a hivatal felé. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Belső elkövetők elleni védelem” című útmutató a belső elkövető azonosításának, cselekményei megelőzésének, megakadályozásának, valamint azok következményei csökkentésének értékelési módszertanával kapcsolatban nyújt iránymutatást.

Tovább olvasom »

erőmű erőmű

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2019. évi karbantartása

2019.04.04

A Paksi Atomerőműben befejezték a 4. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek a blokk felterhelését megkezdték.

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Fizikai védelmi zónák meghatározása” című útmutató ajánlásokat tartalmaz az érvényes előírásokban meghatározott követelmények teljesítésére, valamint részletes útmutatást ad a fizikai védelmi zónák kialakításához.

Tovább olvasom »

hirdetmény hirdetmény

Közmeghallgatás a „Telephelykutatási keretprogram engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan

2019.04.04

Az Országos Atomenergia Hivatal közmeghallgatást tart 2019. április 25-én (csütörtökön), 16:00 órai kezdettel a „Telephelykutatási keretprogram engedély iránti kérelem” tárgyú eljáráshoz kapcsolódóan. A közmeghallgatás helyszíne Boda község Polgármesteri Hivatalának nagyterme (7672 Boda, Petőfi S. u 28.).

Tovább olvasom »

Útmutató-tervezet Útmutató-tervezet

Útmutató-tervezet az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2019.04.03

Az Országos Atomenergia Hivatal egy felülvizsgált útmutató szövegtervezetét tette közzé nyilvános véleményezés céljából. A „Részletes követelményszintek a késleltetés fizikai védelmi funkció rendszereihez és rendszerelemeihez” című útmutató útmutatást és gyakorlati példát ad a fizikai védelmi rendszer késleltetés funkciójához kapcsolódó követelmények teljesítéséhez.

Tovább olvasom »