ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

OAH-szakértők látogatása Törökországban

2019.03.19
Akkuyu Akkuyu

2019. március 10-14. között az Országos Atomenergia Hivatal háromfős szakmai delegációja Törökországba látogatott, ahol megtekintették az Akkuyu atomerőmű alapozási munkálatait, valamint előadásokat hallgattak meg a hatósági munkáról, az engedélyezési folyamatokról, az alkalmazott műszaki megoldásokról. A látogatás folyamán a résztvevők tapasztalatot cserélhettek egymással, így a hatóság mellett a beruházóval, valamint a kivitelezésért felelős szakemberekkel is tárgyaltak az OAH szakértői.


A négynapos látogatás során őszinte párbeszéd alakult ki: részletesen szó esett az előkészítő munkálatokhoz, valamint az építkezéshez kapcsolódó szakmai kihívásokról, problémákról és megoldásokról is.

Az OAH az új blokkok építésének hatósági felügyeletére felkészülve számos országgal és szervezettel együttműködik, valamint széles körű információgyűjtést végez. Ennek része, hogy a hivatal munkatársai szakmai látogatásokon vesznek részt, illetve két- és többoldalú megbeszéléseket folytatnak más, atomerőművet építő országokkal, kiemelt figyelmet fordítva azokra a beruházásokra, ahol a magyarországihoz hasonló, VVER-típusú erőművet építenek.Facebook megosztás