ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Tudományos szeminárium az OAH-nál

2018.06.08

2018. május 30-án és június 5-én tartotta az Országos Atomenergia Hivatal műszaki támogató intézményeinek (Technical Support Organisations – TSO) legújabb kutatási eredményeit bemutató hagyományos évenkénti szemináriumát.


Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a TSO szeminárium, melyen összesen 16 előadás hangzott el. Az Országos Atomenergia Hivatal munkáját műszaki és tudományos kérdésekben támogató kutatóintézetek, cégek és szervezetek mutatták be az OAH számára végzett 2017-es projektjeik főbb eredményeit.

Május 30-án az MTA Energiatudományi Kutatóközponttól, az Országos Közegészségügyi Intézettől és a BME Nukleáris Technikai Intézettől érkezett előadók sugárvédelmi témákban, valamint a radioaktív és nukleáris anyagok nyilvántartásával és nyomonkövetésével kapcsolatban osztották meg új eredményeiket.

A június 5-i napon, az első szekcióban a Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet, a BME Nukleáris Technikai Intézet és az LG Energia Kft. a nukleáris biztonság egy-egy részterületét vizsgálta. A második szekcióban az MTA Atommagkutató Intézete, a TS Enercon Kft. előadói a radioaktív hulladéktárolók biztonságának kérdését járták körül. A harmadik szekcióban pedig a VEIKI Biztonságtechnika + Mérnöki Iroda Kft., Dot Line Kft, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. és a Pöyry Erőterv Zrt. részéről elhangzott előadások az új blokkok engedélyezésére irányuló hatósági felkészüléshez nyújtanak segítséget.

A TSO szeminárium idén is kiváló lehetőséget adott szakmai beszélgetésekre, eszmecserére a hazai és nemzetközi szinten is elismert szakemberek, kutatók, iparági és hatósági szakértők között.Facebook megosztás