ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Magyar szakértő is segítette a NAÜ nukleáris védettségi tanácsadó misszióját Svájcban

2018.06.08

2018. június 08-án fejeződött be a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nukleáris védettségi tanácsadó missziója (IPPAS) Svájcban. A felülvizsgálatot végző szakértői delegációban az Országos Atomenergia Hivatal munkatársa is részt vett.


A szakemberek megvizsgálták a nukleáris anyagok és a létesítmények fizikai védelmére, a nukleáris anyagok szállítására, valamint a programozható, informatikai rendszerek védelmére vonatkozó jogi szabályozási hátteret és hatósági rendszert, valamint helyszíni látogatás keretében megtekintették három atomerőmű nukleáris védettségének helyzetét.

Vincze Árpád, az OAH főosztályvezetője a létesítmények fizikai védelme mellett a nukleáris anyagok szállításának szabályozását és gyakorlatát is vizsgálta abból a szempontból, hogy azok mennyire felelnek meg a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nukleáris védettségi ajánlásainak. Az angol, amerikai, cseh, finn, holland, magyar és német szakemberekből álló delegáció látogatást tett a Beznau, Leibstadt és Gösgen melletti atomerőművekben.

A NAÜ sajtóközleményét angol nyelven itt érheti el.Facebook megosztás