ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Sugárvédelmi engedélyezéssel kapcsolatos fórum szakértők számára

2022.04.12
Sugárvédelmi fórum Sugárvédelmi fórum

Az Országos Atomenergia Hivatal 2022. április 7-én hatósági fórumot tartott a sugárveszélyes tevékenységek engedélyezésben közreműködő sugárvédelmi szakértők számára a hatósági felügyeletet érintő főbb változásokról, valamint egyes engedélyezési folyamatok tervezett egyszerűsítéséről.


A rendezvény résztvevőit Stefánka Zsolt, a Sugárforrás Felügyeleti Főosztály vezetője köszöntötte, majd röviden ismertette az engedélyezési eljárások közelmúltbeli tapasztalatait és a hatékonyabb hatósági felügyelet érdekében tervezett főbb változtatásokat. A közeljövőben a legalacsonyabb radiológiai kockázat mellett üzemeltethető berendezések engedélyezése terén lényeges egyszerűsítést tervez az OAH – ennek gyakorlati megvalósítását Windisch Gábor, a Sugárvédelmi Felügyelet Osztály felügyelője ismertette röviden. A meghívott szakértők meghallgathatták továbbá Hum Gábor, az Integrált Sugárvédelmi Ellenőrzés Osztály vezetőjének előadását az ionizáló sugárzást alkalmazó munkahelyek hatósági ellenőrzésének eddigi tapasztalatairól, valamint az Informatikai Osztály vezetőjeként az OAH informatikai rendszereinek fejlesztéséért felelős Fehér Ákos beszámolóját a készülő Országos Radioaktívanyag-nyilvántartás fejlesztésének eddigi eredményeiről.

A fórum végén az előadásokhoz kapcsolódóan számos kérdés és észrevétel érkezett, amelyekre az OAH munkatársai részletesen válaszoltak.Facebook megosztás