ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Regionális workshop az OAH-nál – hogyan csökkentsük a belső elkövetők által jelentett fenyegetettséget?

2022.11.29
Workshop Workshop

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2022. november 14-17. között Budapesten került megrendezésre a belső elkövetők által jelentett fenyegetés csökkentése a nukleáris létesítményekben témájú regionális workshop.


A rendezvényen részt vettek a hazai nukleáris létesítmények képviselői, különböző országok hatóságaitól és nukleáris létesítményeiből érkező szakértők, valamint számos, a témában nemzetközileg elismert meghívott szakértő.

A résztvevők panelbeszélgetéseken hallgathatták meg a meghívott szakértők előadásait, valamint kisebb csoportokban ismerhették meg az egyes országok tapasztalatait a belső elkövetők által jelentett fenyegetés csökkentésére irányuló tevékenységről. A rendezvény fő tematikája a belső elkövetők által jelentett fenyegetés értékelése, az ebből fakadó kihívások és a fenyegetés csökkentésére irányuló lehetséges javítóintézkedések volt.

A résztvevők hasznosnak és eredményesnek ítélték a workshopot, az OAH pedig továbbra is elkötelezett abban, hogy a jövőben, együttműködve az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériumával, hasonló képzéseket és rendezvényeket tartson a hazai szakemberek számára, ezzel is támogatva hazánk nukleáris védettségének fejlesztését.

Az OAH belső elkövetők elleni védelemről szóló FV-13. számú útmutatója itt érhető el.Facebook megosztás