ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Új, illetve felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2018.09.28

Egy új és két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Kutatóreaktorok rendszeres jelentései”, valamint a „Kutatóreaktorok eseti jelentései” című útmutató felülvizsgált változata, továbbá a „Hamisított és csalárd termékek kezelése” című új útmutató.


A korábban már kiadott „Kutatóreaktorok rendszeres jelentései” című útmutató jogszabályi követelmények változása miatti felülvizsgálata lezajlott. Az útmutató célja az, hogy ajánlásokat adva a kutatóreaktorok rendszeres jelentéseivel kapcsolatosan egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse a hatályos jogszabályokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.

A „Kutatóreaktorok eseti jelentései” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató célja, hogy ajánlásokat adjon a bejelentési kötelezettség teljesítésének módjára, és egyértelművé tegye az ezzel kapcsolatos hatósági elvárásokat.

A „Hamisított és csalárd termékek kezelése” című új útmutató a hamisított és csalárd termékekre mint speciális nemmegfelelőségekre vonatkozó hatósági iránymutatásokat tartalmazza, elősegítve az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági kritériumok teljesülését.Facebook megosztás