ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség képzése fejlődő országbeli nukleáris szakemberek számára Magyarországon

2018.10.18
NAÜ-képzés NAÜ-képzés

Az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében 2018. október 9-19. között hat külföldi nukleáris szakember tesz látogatást hazánkban egy 9 hónapos NAÜ-képzés utolsó szakaszaként.


A NAÜ kétévente fogad fejlődő országbeli nukleáris szakembereket, akik egy kilenc hónapos képzési programban vesznek részt és megismerkednek a nukleárisüzemanyag-ciklus különböző szakaszait képező létesítményekkel, azok biztosítéki rendszerével, méréstechnikákkal.

A NAÜ számára nyújtott magyar biztosítéki támogató program keretében hazánk kéthetes képzést tart, amelynek során bemutatja a résztvevőknek, hogy Magyarországon milyen nemzeti és létesítményi szintű szabályozások biztosítják, illetve erősítik a nukleáris non-proliferációt.

A képzés első napját a résztvevők az OAH-ban töltötték, ahol előadások keretében ismerkedhettek meg többek között a hazai nukleárisüzemanyag-ciklussal, a nukleáris és radioaktív anyagok nyilvántartásával és ellenőrzésével, a nukleáris védettséggel, valamint a biztosítéki kultúrával. A képzés a hazai nukleáris létesítményekben folytatódik, a szakemberek a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontjában, a Budapesti Műszaki Egyetem Nukleáris Technikai Intézetében, a Paksi Atomerőműben, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában és Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolójában, valamint a Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft. Mecseki Környezetvédelmi Bázisán szereznek további elméleti és gyakorlati ismereteket.Facebook megosztás