ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Átfogó nukleáris biztosítéki ellenőrzés az erőműben

2017.06.09

2017. június 7-8. között az OAH Nukleáris Védettségi, Non-proliferációs és Veszélyhelyzet-kezelési Főosztálya átfogó nukleáris biztosítéki ellenőrzést tartott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-ben.


A biztosítéki kultúra hazai erősítésére, annak egyik elemeként az OAH 2011-ben vezette be az átfogó biztosítéki ellenőrzési rendszert és az erőműben először 2012-ben tartott ilyen ellenőrzést. Az átfogó biztosítéki ellenőrzések célja a nukleáris anyagot birtokló szervezetek által megvalósított biztosítéki intézkedések időszakos felülvizsgálata, értékelése és továbbfejlesztése, különös tekintettel az ezekkel kapcsolatos belső szabályozásokra, azok alkalmazására a gyakorlatban, illetve a vezetés elkötelezettségére, hiszen még a legjobban megtervezett helyi biztosítéki rendszerek is meggyengülhetnek, ha nincsenek, vagy hiányosak a működtetésükhöz és fenntartásukhoz szükséges belső eljárásrendek, vagy ha ezeket az eljárásrendeket a szervezeten belül nem tartják be.

Az ellenőrzés eredményeként az OAH kiemeli az azonosított jó gyakorlatokat, hiányosságokat és a javítási lehetőségeket. A 2017.évi átfogó biztosítéki ellenőrzés alapján megállapítható, hogy:

•        a 2012-ben megállapított jó gyakorlatok jelentős része továbbra is fennáll;

•        az MVM Pa Zrt. szervezeti biztosítéki kultúra színvonala emelkedett 2012 óta.Facebook megosztás