ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának 2021. évi karbantartása

2021.12.14
Paksi Atomerőmű Paksi Atomerőmű

A Paksi Atomerőműben befejezték a 2. blokk ez évre tervezett nagykarbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek megkezdték a blokk felterhelését.


A 2021. október 16-án elkezdett munkálatok során elvégezték a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött, tervszerű, ciklikus karbantartási, ellenőrzési és javítási tevékenységeket.

A blokk karbantartási és indítási műveleteit a jelenlegi járványhelyzet figyelembevétele mellett az Országos Atomenergia Hivatal helyszíni, valamint online ellenőrzéssel folyamatosan felügyelte. A hatósági ellenőrzés kiterjedt a karbantartási tervek végrehajtására, a berendezések ellenőrzésére, a próbák végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának monitorozására.

Az engedélyes benyújtotta a blokk visszaindításának engedélykérelmét. A kérelem felülvizsgálata, valamint a hatósági felügyelet eredményeinek és a jogszabályi követelmények teljesítésének értékelése után az Országos Atomenergia Hivatal az indítási engedélyt kiadta.Facebook megosztás