ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

OAH-s előadások az Árpád Napokon

2019.04.16
előadás előadás

2019. április 16-án az Országos Atomenergia Hivatal két munkatársa tartott előadást az Árpád Gimnázium meghívására az Árpád Napokon a nukleáris biztonság és védettség, valamint a radiológiai és nukleáris balesetek témakörében.


A kétszer negyvenöt perces előadás átfogó képet adott a nukleáris területről és az OAH munkájáról. A diákok megismerkedhettek a hazai létesítményekkel, a villamosenergiát termelő atomerőművek működésével, a nukleáris biztonságot garantáló műszaki megoldásokkal és alapelvekkel.

A nukleáris létesítmények és a radioaktív anyagok fizikai védelme kapcsán megtudhatták a gimnazisták, hogy mit jelent a mélységében tagolt védelem, a radioaktív anyagok szállításának milyen speciális követelményei vannak, valamint olyan fogalmakkal ismerkedhettek meg, mint a tervezési alapfenyegetettség, vagy a biztonsági kultúra.

Emellett fontos részét képezte az ismeretterjesztésnek az árnyoldalak bemutatása is, mint a különböző balesetek áttekintése (pl. Csernobil, Fukusima), vagy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség hétfokozatú Nemzetközi Nukleáris Eseményskálájának ismertetése.Facebook megosztás