ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Fizikai védelmi rendszerek alapjaival kapcsolatos online továbbképzés

2021.03.29
Forrás: www.pixabay.com Forrás: www.pixabay.com

Az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma és az Országos Atomenergia Hivatal 2021. március 22. és 25. között online képzést szervezett fizikai védelmi rendszerek alapjaival kapcsolatban. A rendezvényen az OAH felügyelőin túl az Országos Rendőr-főkapitányság, a Terrorelhárítási Központ, a Honvédelmi Minisztérium és a hazai nukleáris létesítmények szakértői vettek részt.


A képzés során az amerikai instruktorok bemutatták a fizikai védelmi rendszerek tervezésének és értékelésének alapvető lépéseit és tulajdonságait, az OAH pedig a hazai nukleáris védettségi rendszer hatályos jogszabályait és előírásait ismertette.

Az interaktív előadásokon a résztvevők betekintést nyerhettek többek között a fenyegetettség és kockázatok figyelembevételének módszereibe, a detektálás és késleltetés funkciók megvalósításába, a reagálás szervezésébe, illetve a teljesítményalapú értékeléssel is megismerkedtek.

A zárónapon az amerikai és magyar szervezők megköszönték az instruktorok, a tolmácsok és a segítők munkáját, illetve kifejezték reményüket, hogy a résztvevők hasznosítani tudják majd az elhangzottakat munkájuk során, valamint további közös rendezvények szervezésének szándékáról tettek bejelentést.Facebook megosztás