ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Felülvizsgált útmutatók az OAH honlapján

2019.08.30
Útmutatók Útmutatók

Két felülvizsgált útmutató kiadásáról döntött az Országos Atomenergia Hivatal. A honlapon elérhető a „Berendezések környezeti minősítésének tervezési szempontjai az üzemelő atomerőművekben”, valamint a „Szabványok használatának szabályai új atomerőmű létesítése során” című útmutató felülvizsgált változata.


A korábban már kiadott „Berendezések környezeti minősítésének tervezési szempontjai az üzemelő atomerőművekben” című útmutató ajánlásokat tartalmaz a villamos, az irányítástechnikai és egyes aktív gépészeti rendszerelemek, valamint bizonyos épületszerkezetek környezeti minősítésével kapcsolatosan. Az útmutatót ide kattintva érheti el.

A „Szabványok használatának szabályai új atomerőmű létesítése során” című, jogszabályi változások miatt felülvizsgált útmutató célja, hogy – ajánlásokat adva a szabványok használatával kapcsolatosan – egyértelművé tegye a hatósági elvárásokat, és ezzel elősegítse az érvényes előírásokban meghatározott nukleáris biztonsági követelmények teljesülését. Az útmutatót ide kattintva érheti el.Facebook megosztás