ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

2016. évi Nukleáris biztosítéki konzultáció

2016.12.01

Az Országos Atomenergia Hivatal 2016. november 28-án harmadik alkalommal rendezett találkozót a nukleáris biztosítéki szakterületen dolgozók számára. A rendezvényen sor került a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség részére nyújtott hazai Biztosítéki Támogató Program 25. évfordulójának ünneplésére is.


Az OAH 2014-ben tartott először biztosítéki konzultációt, hogy megismerkedjen az akkor újonnan kinevezett biztosítéki felelősökkel. 2015-ben már szélesebb körben került sor a találkozóra, az összes önálló anyagmérleg-körzetet alkotó létesítmény biztosítéki szervezete, illetve felelőse mellett az MVM Paks II. Zrt. is képviseltette magát.

A rendezvény célja, hogy minden évben összegezzük a nukleáris biztosítékokkal összefüggő legfontosabb eseményeket, tapasztalatokat és szakmai fórumot biztosítsunk a nukleáris energia békés célú alkalmazásának felügyelete mellett elkötelezett szakemberek számára.

A 2016. évi biztosítéki konzultáción ezen kívül a NAÜ részére nyújtott hazai Támogató Program 25 éves évfordulóját ünnepeltük.

A 10 szervezet képviseletében megjelent 36 résztvevő először Stefánka Zsolt osztályvezető előadását hallgathatta meg a 2016. évi biztosítéki aktualitásokról, ezt követően Földesi Erzsébet mutatta be a Hazai Támogató program első 25 évét, kifejezve azt a reményét, hogy még legalább ennyi áll előttünk – az OAH és a biztosítéki szakterületen dolgozó kollégák előtt. A szakmai program után Horváth Kristóf főigazgató-helyettes köszönte meg a szervezeteknek, hogy aktívan részt vettek és vesznek a programban, a sikeres együttműködést és az önzetlen munkát.Facebook megosztás