ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség regionális munkaértekezlete az OAH-ban

2019.04.03
munkaértekezlet munkaértekezlet

Az Országos Atomenergia Hivatal 2019. március 29-30. között adott otthont a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség európai Műszaki Együttműködés keretében szervezett regionális munkaértekezletének, amely a nukleáris biztonság és a sugárvédelem irányítói és vezetői szintjeinek, valamint a sugárbiztonsági kultúrának különböző aspektusaival (kiépítés, fejlesztés, integrálás egyéb irányítási – pl. minőségirányítási, környezeti, munkabiztonsági rendszerekkel) foglalkozott.


A résztvevőket Vincze Árpád, az OAH főosztályvezetője köszöntötte, kiemelve, hogy a hivatalnak fontos és megtisztelő feladatot jelent a NAÜ különböző rendezvényeinek, képzéseinek és munkaértekezleteinek befogadása. Az első napon a NAÜ képviselői ismertették a vezetésre és menedzsmentre vonatkozó ajánlásokat és követelményrendszert (GSR Part 2). Definiálták a sugárbiztonsági kultúra jellemzőit, valamint illusztrálták a magas fokú sugárbiztonsági kultúra kiépítéshez szükséges irányítói feladatokat, a vezetői szinthez tartozó teendőket, ellenőrzési módszereket és a sugárbiztonsági kultúra gyengeségének jeleit. A részt vevő országok képviselői bemutatták a hazájuk területén található sugárforrások, létesítmények főbb jellemzőit, valamint a sugárvédelmi hatósági rendszerük működését.

A második napon a résztvevők öt munkacsoportba osztva válaszolták meg a sugárbiztonsággal, szervezéssel, irányítással kapcsolatos kérdéseket, és egy rövid előadás keretében ismertették a többi munkacsoporttal az eredményeket. A workshop végén, a tapasztalatok összegzése során felmerült az igény a GSR2 pontosan definiált követelményrendszerének közérthetőbb formában történő gyakorlati oktatása iránt. Ezzel kapcsolatban a szervezők elmondták, hogy a tervek szerint a jövőben e-learning és helyi gyakorlati oktatásokat tartanak majd.Facebook megosztás