ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Hatósági fórum az OAH-ban a programozható rendszerek védelméről

2017.12.07

A különböző nukleáris létesítmények (pl. radioaktívhulladék-tároló, atomerőmű) programozható rendszereinek védelme (azaz az informatikai védelem) kiemelt figyelmet kap mind az ellenőrző hatóság, mind az engedélyes részéről. Az Országos Atomenergia Hivatal – elősegítve a szakmai párbeszédet – 2017. december 5-én hatósági fórumot tartott, amelyen az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt. és az RHK Kft. mellett részt vett a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szakértője is.


Vincze Árpád, az OAH főosztályvezetője a rendezvényt megnyitó beszédében hangsúlyozta: a kibervédelem érzékeny terület, különösen fontos a szervezetek közötti együttműködés.


Donald D. Dudenhoeffer „informatikai védelmi fejlesztések az új NAÜ-útmutatók tükrében” címmel tartotta előadását, bemutatva a nemzetközi szervezet témához kapcsolódó kiadványait, fontosabb tevékenységeit.


A hazai nukleáris szereplők előadásai mindazon kihívásokat, tapasztalatokat és eredményeket dolgozták fel, amelyek ehhez a területhez kapcsolódnak.

A rendezvény végén kerekasztal-beszélgetésre került sor, ahol a NAÜ szakértője számos kérdést kapott többek között arra vonatkozóan, hogy a NAÜ és más nemzetközi szervezetek hogyan működnek együtt a kibervédelem kapcsán, valamint, hogy a kibertámadások elleni védelemre vonatkozó gyakorlatok és tesztelési módszerek területén hol tartanak a tagországok.Facebook megosztás