ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Osztrák-magyar online kétoldalú találkozó

2021.11.16
Osztrák-magyar kétoldalú találkozó Osztrák-magyar kétoldalú találkozó

Lezajlott az idei második osztrák-magyar kétoldalú találkozó 2021. november 16-án. Ahogy az előző, áprilisi rendezvényt is online kellett tartani a járványhelyzet miatt, a mostanit is virtuálisan rendezte meg a hivatal. A felek a találkozó előtt megküldték egymásnak tájékoztató előadásaikat. A kétoldalú rendezvényen már csak az ezekkel kapcsolatos kérdések, megjegyzések, illetve válaszok hangzottak el.


A megbeszélés során az előző találkozó óta eltelt időszak legfontosabb változásairól, eredményeiről és fejlesztéseiről esett szó. A témák között a korábbi találkozókhoz hasonlóan szerepeltek a főbb jogszabályváltozások, az időközben a Paksi Atomerőműben történt fontosabb események, az új blokkok létesítésiengedély-kérelme elbírálásának folyamata, a veszélyhelyzet-kezelés, a sugárvédelem, a radioaktívhulladék-kezelés.

A kétoldalú találkozón a magyar delegáció vezetője Kádár Andrea Beatrix, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója volt, az osztrák delegációt Ronald Sturm, az osztrák külügyminisztérium osztályvezetője vezette.

Az eredetileg kétnaposra tervezett találkozón osztrák kérésre szakértői egyeztetésre is sor került volna földrengés és vető kérdéskörben. Az Országos Atomenergia Hivatal előzetesen jelezte, hogy a járványhelyzet miatt erre most kizárólag online lehetne sort keríteni, azonban mindkét fél egyetértett abban, hogy mindenképp szükséges a személyes részvétel a hatékony eszmecseréhez.Facebook megosztás