ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Nyílt nap és autómentes hétvége

2014.09.22

2014. szeptember 20-án színes programokat szerveztek országszerte, amelyek közül kiemelkedő volt az autómentes hétvége és a Kulturális Örökség Napjai programsorozat. Az OAH idén mindkét rendezvényen részt vett: a hagyományos nyíltnap mellett a 9. kerületben önálló sátort biztosítottak a hivatal és a Magyar Nukleáris Társaság számára.


A jó idő és a kiváló szabadtéri programok ellenére közel hetvenen vettek részt az OAH nyílt napján. Az előadások mellett a látogatók megismerkedhettek az OAH Nukleárisbaleset-elhárítási Központjával is.

Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatójának köszöntője után Hullán Szabolcs főigazgató-helyettes a nukleáris biztonság jellemzőiről adott rövid áttekintést, Vincze Árpád főosztályvezető pedig a nukleáris védettség hatósági feladatairól tartott előadást. Macsuga Géza főtanácsadó a balesetelhárítás országos rendszerét mutatta be. Az előadások sorát Lehota Mihály főosztályvezető ismertetője zárta, amely az új blokkok engedélyezéséhez kapcsolódó hatósági feladatokról szólt. A folyosókon elhelyezett poszterkiállítás az OAH tevékenységét és a radioaktív hulladékok kezelését mutatta be, a résztvevők itt is feltehették kérdéseiket a hivatal munkatársainak. A Nukleárisbaleset-elhárítási Központban (CERTA) Nyisztor Dániel, Keresztes Márton és Balogh Csaba tette lehetővé, hogy a résztvevők bepillantást kapjanak az elemzőközpont veszélyhelyzeti működésébe.

Idén újdonságot jelentett, hogy a hivatalt meghívták a 9. kerületi autómentes napra, ahol önálló sátrat kapott a Magyar Nukleáris Társasággal közösen.

Jelzés értékű volt a két szervezet részvétele: a nukleáris energiatermelés egyike azon füstmentes technológiáknak, amelyek használata különösen fontos annak érdekében, hogy hazánkban minél jobb legyen a levegő minősége.Facebook megosztás