ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Elérhető az OAH honlapján az Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer 2021. évi méréseiről szóló jelentés

2022.09.26
OKSER OKSER

Az éves összefoglaló jelentés megállapítja, hogy mind az országos, mind a létesítményi környezetellenőrzés során kapott eredmények szerint az engedélyhez kötött tevékenységeknek a környezetre, illetve a lakosságra gyakorolt hatása elhanyagolható, a radioaktív izotópok aktivitáskoncentráció-értékei több mintafajtánál is túlnyomórészt kimutatási határ alatt maradnak.


A nemzetközi kötelezettségekkel és ajánlásokkal összhangban Magyarország is létrehozta a levegő, a víz és a talaj radioaktivitásának állandó figyelemmel kíséréséhez szükséges intézményi feltételrendszert. Az Országos Atomenergia Hivatal felügyeletével működő Országos Környezeti Sugárvédelmi Ellenőrző Rendszer (OKSER) végzi a lakosság természetes és – az orvosi sugárterhelésen kívüli – mesterséges eredetű sugárterhelését mérő rendszer adatainak gyűjtését, nyilvántartását és értékelését, valamint a kiemelt létesítmények környezetére vonatkozó sugárvédelmi hatósági ellenőrző programok koordinálását.

Az OKSER Szakbizottság által összeállított, 2021. évi mérési eredményekről szóló jelentést ide kattintva olvashatja, a korábbi jelentéseket itt érheti el.Facebook megosztás