ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Befejeződött a Paksi Atomerőmű 4. blokkjának 2019. évi karbantartása

2019.04.04
erőmű erőmű

A Paksi Atomerőműben befejezték a 4. blokk ez évi tervezett karbantartását és éves főjavítását. Az üzemeltető szakemberek a blokk felterhelését megkezdték.


A 2019. február 4-én elkezdett, a fűtőelemek – teljes kirakásával megvalósuló - üzemszerű cseréjével összekötött, tervszerű, ciklikus karbantartási, ellenőrzési és javítási tevékenységeket elvégezték.

A blokk karbantartási és indítási műveleteit az Országos Atomenergia Hivatal helyszíni, valamint on-line ellenőrzéssel folyamatosan felügyelte. A hatósági ellenőrzés kiterjedt a karbantartási tervek végrehajtására, a berendezések ellenőrzésére, a próbák végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának monitorozására.

Az engedélyes a karbantartás befejezésekor benyújtotta a blokk visszaindítása iránti engedélykérelmét. A kérelem felülvizsgálata, valamint a hatósági felügyelet eredményeinek és a jogszabályi követelmények teljesítésének értékelése után az Országos Atomenergia Hivatal az indítási engedélyt kiadta. Ennek birtokában indították el a blokkot a karbantartást követően.Facebook megosztás