ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Átfogó INES-képzés az OAH-nál

2018.11.08
INES-képzés INES-képzés

2018. november 6-8. között került sor az Országos Atomenergia Hivatalnál a Nemzetközi Nukleáris és Radiológiai Esemény Skálához (röviden: INES-skála) kapcsolódó képzésre, amelyen a hazai nukleáris létesítményekből érkező szakemberek vettek részt: az előadások és az elméleti információk mellett gyakorlati feladatok megoldásával mélyíthették tudásukat.


A hazánkban bekövetkező nukleáris biztonsági és radiológiai vonatkozású események INES-skála szerint történő minősítési javaslatának elkészítéséért a jogszabályok szerint az engedélyesek, míg a minősítés jóváhagyásáért, illetve a hazai és nemzetközi szintű kommunikációjáért az OAH felelős.

Az OAH az elmúlt évek tapasztalatai, valamint az engedélyesektől érkezett visszajelzések alapján egy, a hazai engedélyeseket érintő átfogó INES-képzés megtartásáról döntött, amelynek célja az érintett nukleáris és radiológiai események INES-minősítési módszertanának oktatása.

A képzésen olyan témákat dolgoztak fel, mint események minősítése a mélységben tagolt védelemre gyakorolt hatás alapján; üzemelő reaktorok, egyéb létesítmények, valamint szállítás és radioaktív sugárforrások esetén. Foglalkoztak továbbá azokkal az esetekkel is, amelyeknél a minősítés az emberekre és a környezetre gyakorolt hatás alapján, illetve a létesítményi mérnöki gátak és sugárvédelmi korlátok alapján történik. Az előadások után gyakorlati feladatokat is megoldottak a résztvevők.

Az INES-skáláról bővebb információt itt érhet el.Facebook megosztás