ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Aktív párbeszéd a hatósági fórumon

2016.09.21

2016. szeptember 19-én hatósági fórumot tartott az Országos Atomenergia Hivatal, ahol az OAH munkatársai a radioaktív anyagok szállításának engedélyezésével kapcsolatban tartottak előadásokat, külön fókuszálva az új jogszabályi előírásokra, módosult követelményekre.


A sugárvédelem hatósági feladatait 2016 januárjától az OAH látja el. A hivatal rendszeresen szervez hatósági fórumokat annak érdekében, hogy az engedélyesek tisztában legyenek a megváltozott jogszabályi keretekkel, a módosult követelményekkel. A rendezvények egyben azt a célt is szolgálják, hogy az OAH visszajelzést kapjon a jelenlegi sugárvédelmi szabályozásról, a résztvevők megoszthassák problémáikat, feltehessék kérdéseiket.


A hivatal munkatársai előadást tartottak a radioaktív anyagok szállítására és fuvarozására vonatkozó jogszabályi rendszerről, a kapcsolódó engedélyezési folyamatokról, valamint azokról a fizikai védelmi engedélyezési és regisztrációs eljárásokról, amelyek a radioaktív anyagok szállítására vonatkoznak.

A résztvevők nem csak az új szabályozással kapcsolatban mondtak véleményt, hanem a már meglévő jogszabályokhoz kapcsolódóan is visszajelzést adtak.

Kérdésre válaszolva az OAH hangsúlyozta: a hivatalnak van lehetősége a szabályozás módosításának kezdeményezésére, a korábbi visszajelzések alapján már több olyan változtatás folyamatban van, amelyek a jövőben egyszerűsíthetik az engedélyesek működését.

A fórumon tartott előadásokat a hír kapcsolódó dokumentumaiként érheti el.Facebook megosztás