ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta és elfogadta az OAH 2021. évi beszámolóját

2022.11.29
Bizottsági ülés Bizottsági ülés

2022. november 29-én az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta az Országos Atomenergia Hivatal 2021. évi működéséről szóló beszámolóját. Az ülésen Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke tájékoztatta a képviselőket a hivatal hatósági felügyeleti tevékenységéről, a szervezet gazdálkodásáról, a járványhelyzet alatti zavartalan működéséről. Kiemelte, hogy a legtöbb engedélyt az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára adta ki az OAH, illetve itt került sor a legtöbb ellenőrzésre 2021 folyamán, összesen 138-ra.


A Paks II. Zrt.-vel kapcsolatban elmondta, hogy a talajelőkészítéshez kapcsolódó engedélyeket adott ki az OAH, a talajszilárdítás- és résfaltesztek elvégzésére, valamint a talajvízszint feletti talajkiemelésre vonatkozóan, illetve a létesítési engedélyezési eljárás során 2021 őszén hiánypótlásokat kért a hivatal.

Az OAH elnöke a sugárvédelmi területről szólva hangsúlyozta, hogy több mint 1000 engedélyt adott ki a hivatal, illetve mintegy 1100 ellenőrzésre került sor.

A hivatal nemzetközi tevékenységét áttekintve kiemelte, hogy az OAH szakértői jelentős szerepet vállaltak a NAÜ és az OECD NEA bizottságainak és munkacsoportjainak, illetve a nemzetközi fórumok munkájában.

A beszámolót ide kattintva érheti el.Facebook megosztás