ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

NAÜ szakértők részvétele az ONER gyakorlaton

2013.10.10

Közel egyhetes látogatást tett hazánkban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség két munkatársa. A hivatalos program szerint az indonéz szakemberek a Nemzeti Nukleárisbaleset-elhárítási Gyakorlaton vettek részt. A gyakorlat első üteme során betekintést nyertek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Atomenergia Hivatal veszélyhelyzeti működésébe. A második ütemet Pakson követhették végig a vendégek, majd a hazai program lezárásaként a nukleáris veszélyhelyzet-kezelésről kaptak részletes tájékoztatást az OAH-nál.


2013. október 10-én a NAÜ kétfős delegációját, Dedik Eko Sumargot és Suharyanta Suharyantat az Országos Atomenergia Hivatalnál Balogh Csaba, Kármán András és Macsuga Géza tájékoztatta a nukleáris veszélyhelyzet-kezelésről, az ehhez kapcsolódó hatósági felügyeleti tevékenységről, valamint a CERTA Veszélyhelyzeti Intézkedési, Gyakorló és Elemző Központ működéséről. Az előadásokon a NAÜ részéről további három ösztöndíjas, Mustafa Muneer Khaled, Ngyuen Quang Dao, Wang Xiaoliang is részt vett.

A nemzetközi szervezet munkatársai köszönetet mondtak a széleskörű és készséges tájékoztatásért, valamint magyarországi tapasztalataikról szólva kiemelték, hogy mennyire jól szervezett volt a program és a gyakorlat.Facebook megosztás