ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Műszaki támogató intézmények szemináriuma az OAH-nál

2019.06.06
TSO-szeminárium TSO-szeminárium

2019. május 29-én és június 5-én tartotta az Országos Atomenergia Hivatal műszaki támogató intézményeinek (Technical Support Organisations – TSO) legújabb kutatási eredményeit bemutató hagyományos évenkénti szemináriumát.


Tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a TSO-szeminárium, melyen összesen 17 előadás hangzott el. Az Országos Atomenergia Hivatal munkáját (műszaki és tudományos kérdésekben) támogató kutatóintézetek, cégek és szervezetek mutatták be az OAH számára végzett 2018-as projektjeik főbb eredményeit.

Május 29-én többek között az MTA Energiatudományi Kutatóközponttól, a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, a BME Nukleáris Technikai Intézettől, valamint a CK Trikolortól és az Óbudai Egyetemről érkeztek előadók. Sugárvédelmi és sugárterápiás, illetve radiológiai diagnosztikai témák mellett szóba kerültek a sugárforrások törvényszéki analitikai elemzései, a kiberkockázat-elemzés terén végzett kutatások, valamint a robbanószerek által okozott károkozással kapcsolatos új eredmények is.

A TSO-szeminárium második napján, június 5-én az üzemanyag és biztonsági elemzések, gépészeti és az új blokkokkal kapcsolatos építészeti kérdések kerültek előtérbe, az előzőek mellett a PaB Kft., az ÉMI Építésügyi Innovációs Nonprofit Kft., a TS Enercon, valamint a SOM System előadásában.

A TSO-szeminárium idén is kiváló lehetőséget adott szakmai beszélgetésekre, eszmecserére a hazai és nemzetközi szinten is elismert szakemberek, kutatók, iparági és hatósági szakértők között.Facebook megosztás