ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Az OAH is bemutatkozott a fiatal mérnök hallgatóknak a BME Nukleáris Technikai Intézet rendezvényén

2022.05.16
Fiatal mérnök hallgatók Fiatal mérnök hallgatók

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete 2022. május 10-én a specializáció választása előtt álló, energetikai mérnök hallgatók számára online tájékoztatót szervezett atomenergetika témakörben, amelyen az Országos Atomenergia Hivatal is bemutatkozott.


Az online formában megtartott rendezvény célja az volt, hogy a fiatal mérnök hallgatók átfogó képet kaphassanak arról, hogy az atomenergetika specializációt elvégezve milyen kutatási és álláslehetőségeik lesznek. Az OAH mellett többek között az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II Atomerőmű Zrt., az RHK Kft., az Energiatudományi Kutatóközpont, a NUBIKI, az AFRY Erőterv Zrt., a Framatome Kft. és a Siemens Energy is részt vett az eseményen. A hazai vállalatokon kívül, a tavalyi bemutatóhoz hasonlóan, a német GRS gGmbH intézet magyar munkatársa is részt vett a tájékoztatón. A meghívott cégek és intézmények képviselői egy-egy rövid előadás keretén belül mutatták be, hogy mivel foglalkoznak, milyen kvalitású kollégákat keresnek, és milyen lehetőségei vannak a hozzájuk jelentkező, frissen végzett mérnöknek. A rendezvényen részt vevő hallgatóknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni a cégek képviselőinek.

Az OAH – magyar nukleáris hatóságként – nemcsak azért tartja évről évre fontosnak a rendezvényen való részvételt, mert a jövő szakemberei megismerhetik a hivatal célkitűzéseit, feladatát és működését, hanem azért is, mert a hivatalnak hosszú távon biztosítania kell a megfelelő szakemberutánpótlást saját maga számára is.Facebook megosztás