ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Lezajlott a Paksi Atomerőmű fizikai védelmi gyakorlata

2021.11.29
Fizikai védelmi gyakorlat Fizikai védelmi gyakorlat

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2021. november 24-én megtartotta az éves fizikai védelmi gyakorlatát a hatóságok felügyelete mellett, a járványügyi szabályok maradéktalan betartásával.


A hatályos szabályozás értelmében megtartott éves komplex gyakorlat keretén belül a Paksi Atomerőmű tesztelte a fizikai védelmi rendszereinek és eljárásainak működőképességét. A résztvevőknek, akik az atomerőmű személyzetén kívül a területi rendvédelmi szervek képviselői voltak, a gyakorlat során erőszakos támadásokat kellett megállítaniuk és felszámolniuk. A kialakult járványügyi helyzet miatt a résztvevők és megfigyelők a pandémiás óvintézkedések betartásával vettek részt a gyakorlaton.

A végrehajtást az Országos Atomenergia Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrizték, melyet elsődleges értékelésük alapján eredményesnek ítéltek. Az elkövetkező időszakban a megfigyelők és a résztvevők észrevételei alapján az atomerőmű jelentést készít, amelyben az értékelés alapján javaslatokat tehet fejlesztésekre, újabb megoldások alkalmazására a minél magasabb szintű védettség biztosítása érdekében. A hatóságok a jelentés alapján döntenek, hogy a végrehajtást elfogadják-e, illetve szükség esetén javítóintézkedéseket is elrendelhetnek.Facebook megosztás