ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

61. NAÜ-közgyűlés a környezettudatosság jegyében

2017.09.05

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségét demonstrálva a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség az osztrák Ecolabel útmutatásainak megfelelően szervezi 61. közgyűlését, amelyre Bécsben kerül sor szeptember 18-22. között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rendezvény ökológiai lábnyomát a lehető legalacsonyabb szinten tartják majd.


A közgyűlésnek helyet adó Vienna International Centre teljes mértékben megújuló energiaforrásokból biztosítja áramellátását. Emellett a rendezvények során kiemelt figyelmet fordítanak a hulladék mennyiségének csökkentésére, illetve újrahasznosítására, valamint a környezetbarát vendéglátásra.

A közgyűlés egyhetes időtartama alatt számos kísérőrendezvényt tartanak a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, valamint egyes tagállamok rendezésében az atomenergia alkalmazásának széles köréhez kapcsolódva. Szeptember 19-20-án, a közgyűlés margóján – mint minden évben – Tudományos Fórumot is tartanak, amelynek témája a „Nukleáris technológiák az egészségügyben: megelőzés, diagnosztizálás és kezelés” lesz.

Bővebb információt a közgyűlésről itt érhet el.Facebook megosztás