ATDR

SajatosEnaplo


Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kozadat.hu

Az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat Sugárvédelmi Szakosztály újjá alakult vezetőségének első ülése

2021.11.08
Online ülés Online ülés

Eötvös Lóránd Fizikai Társulat (ELFT) Sugárvédelmi Szakosztályának újjáalakult vezetősége 2021. november 3-án tartotta meg első ülését, mely a pandémiás helyzet miatt online zajlott. A Szakosztály elnökét, titkárát és a vezetőségi tagokat az idén szeptemberben Zalakaroson megtartott, XLVI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam taggyűlésén választották meg a következő négy éves ciklusra. A vezetőségi tagok közé újra bekerült az OAH két munkatársa, Déri Zsolt és Katona Tünde is.


Az ülésen az újjáalakult vezetőség feladatainak felülvizsgálata mellett a legfontosabb téma a 2022 májusában Budapesten megrendezésre kerülő, 6. európai sugárvédelmi regionális kongresszus szervezése volt. Az európai IRPA-kongresszus (International Radiation Protection Association – nemzetközi sugárvédelmi szervezet) a sugárvédelemmel foglalkozó európai szakemberek négyévente megrendezésre kerülő legnagyobb tudományos eseménye.

Az ELFT Sugárvédelmi Szakosztály munkájáról és kiadványairól bővebben a szakosztály honlapján informálódhat. A 2022-es budapesti kongresszusról itt talál bővebb tájékoztatást.Facebook megosztás