ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Útmutató-tervezetek az OAH honlapján nyilvános véleményezésre

2017.11.20

Az Országos Atomenergia Hivatal két útmutató-tervezetet tett közzé nyilvános véleményezés céljából: az egyik az atomerőművi rendszerek és rendszerelemek átalakításának végrehajtására vonatkozó jogszabályi előírások értelmezését és indoklását, az előírások teljesítésével összefüggő ajánlásokat tartalmazza, a másik útmutatást nyújt a nukleáris létesítmények építményei használatbavételének engedélyezési dokumentációjával kapcsolatosan. Az útmutató-tervezetekhez kapcsolódó véleményeket 2017. december 1-ig várjuk az utmutatovelemeny@haea.gov.hu címre.


A korábban már kiadott „Atomerőművi műszaki átalakítások” című útmutató jogszabályi követelmények változása miatti felülvizsgálata lezajlott. Az útmutató célja az, hogy a műszaki átalakításokkal összefüggő előírások egységes értelmezésében, a kötelezettségek, jogosultságok és folyamatok részletes meghatározásában támogatást nyújtson az engedélyes részére a műszaki átalakításokkal összefüggő tevékenységében.

Az útmutató tervezetét december 1-ig lehetett véleményezni.

A nukleáris létesítmények építményei használatbavételének engedélyezési dokumentációja című új útmutató-tervezet a nukleáris létesítmények építményein, épületszerkezetein végzett építési, felújítási, helyreállítási, átalakítási és a rendeltetéstől eltérő használat kialakításához szükséges munkák elvégzése utáni használatbavételi engedéllyel kapcsolatos hatósági iránymutatásokat tartalmazza.

Az útmutató tervezetét december 1-ig lehetett véleményezni.Facebook megosztás