ATDR

SajatosEnaplo


Hirdetmények

Nincs aktuális hirdetmény!


ÖSSZES HIRDETMÉNY
Részletes kereső

Magyarorszag.hu

Kormany.hu

Kozadat.hu

Több mint háromszázan vettek részt a szegedi „Atomenergiáról – mindenkinek” rendezvényen

2019.11.25
Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden Atomenergiáról - mindenkinek Szegeden

Az Országos Atomenergia Hivatal a TIT stúdió Egyesülettel együttműködve, a Szegedi Tudományegyetem támogatásával 2019. november 21-én, Szegeden tartotta az „Atomenergiáról – mindenkinek” elnevezésű rendezvényét, amelyen több mint háromszáz diák vett részt.


A Szent-Györgyi Albert Agóra előadóterme megtelt, az előadásokat és az interaktív kiállítást rendkívüli érdeklődés övezte. Sikerült élményekkel gazdagítani a diákokat, a szórakoztatás mellett ismereteket is átadtunk a nukleáris területről, felkeltve az érdeklődést iránta, valamint a természettudományok iránt.

A rendezvényt Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, valamint Fichtinger Gyula, az OAH főigazgatója nyitotta meg. A sugárzásról szóló általános ismereteket nyújtó előadások után szó esett a nukleáris balesetekről, az űr meghódításáról, az atomenergia 21. századi hasznosítási lehetőségeiről, valamint a lézerek alkalmazásának terveiről a mesterséges transzmutáció területén.

Az interaktív kiállításon a diákok megismerkedhettek a radioaktívhulladék-kezelés hazai gyakorlatával, az atomerőművek, illetve a fúziós erőmű működésével, virtuális valóság szemüveggel betekinthettek a Paksi Atomerőmű reaktorcsarnokába, szenzorokkal, sugárzásmérővel felszerelt kutatórobotot láthattak működés közben, valamint kipróbálhattak katasztrófavédelmi eszközöket.

Facebook megosztás